Ondernemend Friesland nieuws

Team Kuipers te gast bij Nivo Noord

Bjorn Kuipers lezing bij Nivo Noord Leeuwarden

Vrijdag 9 september was team Kuipers te gast bij Nivo Noord in Leeuwarden. De befaamde topscheidsrechter Bjőrn Kuipers hield een ondernemende lezing voor een gehoor van zo’n 150 genodigden onder de titel ‘Presteren onder druk’. Zijn vaste assistent Erwin Zeinstra werkt bij Annette van der Meulen van Nivo Noord, die de lezing had georganiseerd met collega- ondernemer René Tuininga van Lodema Elektrotechniek. Kuipers, die daags er voor een boek had uitgebracht, onderhield de zaal op onderhoudende en sportieve wijze met z’n lezing over ondernemen en arbitrage en liet de zaal kennismaken met de supermarktondernemer Kuiper, de gezinsman en de topscheidsrechter.

Lezing

Met inspirerende voorbeelden gaf hij een uniek inkijkje in z’n leven en het voetbal. Hoe werkt het team, communiceert het, hoe kan en moet het op elkaar vertrouwen, waarom neem je bepaalde beslissingen, hoe groot is de druk waaronder je presteert op de voetbalvelden? Kuipers betrok de zaal bij z’n lezing bij het nemen van keuzes over gele en rode kaarten, daagde uit, stelde vragen, stelde zich kwetsbaar op en legde aan de hand van competenties en mooie een- tweetjes het verband tussen ondernemen en het vak van scheidsrechter.

 

Met elkaar

Alleen samen kun je ergens komen, met elkaar een doel bereiken. Leren elkaar de credits te geven, verantwoordelijkheid te nemen en uit te stralen, jezelf te zijn, en voortdurend het besef te hebben wat je moet doen om dat doel te bereiken. Mentale en fysieke fitheid, focus en concentratie, vertrouwen en teamwork; team Kuipers bereid zich voor op haar laatste doel, het fluiten op het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland in 2018.

 

Aftrap

Team Nivo Noord en Lodema Elektrotechniek in Leeuwarden heeft met deze lezing in ‘n heerlijke zomerse ambiance de aftrap gegeven voor de tweede helft van dit jaar. Wat geldt voor Kuipers en z’n team, geldt ook voor Nivo Noord, Lodema en hun relaties. Samen kom je verder als je leert te vertrouwen op ieder kwaliteit.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement