Ondernemend Friesland nieuws

Technics4U-evenement in Tytsjerksteradiel

Technetkring Tytsjerksteradiel organiseert op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni een groot techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit de gemeente Tytsjerksteradiel. Dit evenement ‘Technics4U’ vindt plaats in Energie Centrale van Engie en speelt in op de toenemende vraag aan technisch geschoold personeel en wordt vrijdag 24 juni om 9.00 uur door burgemeester Eric ter Keurs geopend.

Programma vrijdag 24 juni

Tijdens het Technics4U-evenement is er op het gebied van techniek van alles te doen, te zien en te beleven. Vrijdags bezoeken ruim 430 leerlingen van groep 7 de Energie Centrale van Engie nabij Noardburgum. Hier ervaren de kinderen op interactieve wijze hoe leuk techniek kan zijn. Daarnaast gaan ze zelf aan de slag door het uitvoeren van een leuke opdracht. Ook ontvangen zij deze dag een aantal waardebonnen. Deze zijn bij deelnemende bedrijven van de Open Dag op zaterdag 24 juni in te leveren. Voor iedere bon krijgen de kinderen een ander stuk gereedschap waarmee ze een gereedschapskist kunnen vullen.

 

Open dag zaterdag 25 juni

Op 25 juni van 10.00 uur tot 13.00 uur openen alle bedrijven op industrieterrein Skûlenboarch hun deuren. De leerlingen en hun ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om een bedrijfsbezoek brengen aan de deelnemende bedrijven: Wadro, Beton- en aannemersbedrijf Veenstra, Consolis VBI, Combex Transport, grondverzetbedrijf Brouwer & Brouwer en Hoekstra Suwâld. Hier worden rondleidingen georganiseerd en kunnen bezoekers meedoen aan verschillende activiteiten. Op initiatief van Hoekstra Suwâld staat de Technobiel van het OTIB ook op Skûlenboarch. De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren techniek kunnen ‘proeven’. Alle niveaus binnen de techniek komen deze dag aan bod: van VMBO tot en met HBO/universiteit.

 

Technics4U

Technics4U staat volledig in het teken van techniekpromotie onder basisschoolleerlingen. De komende jaren zal de vraag naar technisch geschoold personeel sterk toenemen. Door kinderen al op jonge leeftijd te enthousiast te maken voor techniek, hopen het onderwijs en het bedrijfsleven in Tytsjerksteradiel bij te dragen aan de lange termijn oplossing van de personeelstekorten in technieksector. De actieve betrokkenheid van onderwijs, lokale bedrijven en ouders maakt Technics4U tot een zeer compleet techniekevenement.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement