Ondernemend Friesland nieuws

Theo de Ridder Produkties slaat nieuwe wegen in

Nanette de Ridder

Met een stal vol artiesten timmert entertainmentbureau Theo de Ridder Produkties al dertig jaar aan de weg. Na het plotselinge overlijden van Theo (63) in 2012 zette echtgenote Nanette het bedrijf voort. Dankzij hun nauwe samenwerking wist ze de draad snel op te pakken. Nu worden de bakens wat verzet.

Ze zijn er nog altijd bij Theo de Ridder Produkties, de grote sterren en jonge talenten die furore maken in discotheken en dancings. De Kast, Stageline en Bo Shannon bijvoorbeeld. "Maar we zijn ons de laatste jaren meer gaan richten op andere concepten", vertelt Nanette. "Want de tijden zijn veranderd. Discotheken hebben massaal hun deuren gesloten door de economische crisis en strenger beleid ten aanzien van alcohol, roken en veiligheid."

 

Twee-eenheid
Bij het in Sneek gevestigde Theo de Ridder Produkties wordt nog altijd gesproken in meervoud. Dat zal niet veranderen, vertelt Nanette. "Theo en ik hebben het bedrijf samen opgebouwd. We waren een echte twee-eenheid. Het voelt ook alsof Theo er gewoon nog is." Ze leerden elkaar kennen in 1982. Theo was DJ in discotheek 'La Bella' in de Grote Hoogstraat in Leeuwarden. "Mijn ouders hadden daarnaast een restaurant, waar Theo op een dag kwam eten." Na diverse werkzaamheden in de entertainmentindustrie was het eigen artiestenbureau in 1987 een feit. Theo ging op de voorgrond staan, Nanette regelde alles achter de schermen.

 

Bedrijfsfeesten
De artiestenboekingen worden nog steeds gedaan. In het verleden was Theo de Ridder Produkties verbonden aan namen als Henk Wijngaard, Vangrail en zelfs Status Quo. De stal is nog steeds goed gevuld. Maar er is nu 'amusement voor elk event'. Nanette: "Evenementen zoals bedrijfsfeesten, bruiloften en jubilea zijn een grotere rol gaan spelen. Dit loopt erg goed. We verzorgen mooie evenementen bij heel diverse bedrijven zoals Friesland Campina en Defensie. Wij kunnen voor onze klanten van alles regelen, van Nick & Simon tot aan de catering. Naast een goede prijs-kwaliteitverhouding kiest men voor onze jarenlange ervaring. Daarbij is het een voordeel dat wij de taal van de artiesten spreken."

Nanette is ook blij met haar nieuwe initiatief: de succesvolle talentenjacht Lûd fan Moarn. "Die begon in november vorig jaar, de finale was op 12 maart bij het Oant Moarn Café van Piet Paulusma in Herbaijum. De winnaar gaat een single opnemen in de studio van Nico Outhuijse, de drummer van De Kast."

 

Trots
De muziekfeesten zijn onverminderd populair gebleven. Theo de Ridder Produkties tekent onder meer voor de organisatie van De Nacht Fan Boazum, het Flaeijelfeest in Nieuwehorne en de Oranjenacht in Gouda. Zelf komt Nanette er ook vaak meegenieten. "Het is heerlijk om het resultaat van alle voorbereidingen te zien. Ik houd van mijn vak. Toen Theo overleed, hoefde ik ook niet lang na te denken over het voorzetten van het bedrijf. Theo's aanwezigheid geeft mij ook kracht. Samen waren én zijn we trots."

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement