Ondernemend Friesland nieuws

Tien jaar @WORK personeelsdiensten

Tien jaar @WORK personeelsdiensten

Met een broodje hagelslag komt ze de gespreksruimte van haar kantoor in Drachten binnen. Haar afspraak buiten de deur liep uit en van lunchen was het nog niet gekomen. Het volgende (interview) uur zal dat er ook niet van komen: het broodje blijft onaangeroerd als Rommie Woudstra (42) over tien jaar @WORK personeelsdiensten praat en haar visie op ondernemen geeft.

Haar ondernemerschap begon in de horeca, met een eetgelegenheid en cateringservice. Hoewel de branche haar na aan het hart lag, was ze op zeker moment wel klaar met bijna zeven dagen per week in touw zijn. De zaak werd verkocht en ze ging aan de slag als commercieel intercedent bij een uitzendbureau. Het contact met ondernemers en het matchen van mensen sprak haar aan, maar over bepaalde zaken had ze duidelijk andere opvattingen dan de organisatie waarvoor ze werkte. Het malen begon. Toen de slapeloze nachten hun intrede deden, hakte ze knoop door, nam in goede harmonie afscheid van haar werkgever en begon een tijdje later haar eigen uitzendbureau: @WORK

 

Van werk naar werk

Met een kleinschalige en persoonlijke aanpak bouwde ze vanaf 2007 aan een netwerk van regionale mkb bedrijven. Een decennium later telt @WORK twaalf medewerkers, twee vestigingen (Drachten en Kollum) en bijna vierhonderd flexwerkers die dagelijks worden gedetacheerd bij meer dan honderd opdrachtgevers in diverse sectoren in Friesland, Drenthe en Groningen. “Ik vind 'uitzendkracht' niet zo'n mooi woord. Ik associeer het met vluchtig en kortstondig. Wij praten liever over flexwerkers. Die mensen beschouwen we als onze eigen medewerkers. Wij begeleiden ze gedurende langere tijd van werk naar werk.”

 

Mooie beloning

Bij @WORK staat de flexwerker voorop. Niet dat de opdrachtgever niet belangrijk is, maar als de flexwerker tevreden is, dan plukt de opdrachtgever daar de vruchten van, zo is de gedachte. “Wij hebben trouwe flexwerkers. Mensen die al jaren voor ons werken. Het mooie is dat ze overal werkervaring meenemen. Dat is alleen maar positief voor onze opdrachtgevers.” Om de binding te versterken en de flexibele medewerkers goed beslagen ten ijs te laten komen investeert @WORK in opleiding, bijscholing en in loopbaanbegeleiding.

 

“Bij dat laatste gaat het bijvoorbeeld om: kun je het werk dat je nu doet over vijf jaar nog aan of is het zinvol een traject te starten waarmee je over een aantal jaren iets anders kunt doen? Het is mooi om te ervaren dat onze bedrijfsfilosofie ondernemers aanspreekt. Per slot van rekening zijn we niet voor niets gegroeid.” Een mooie beloning voor de ondernemer en voor haar medewerkers was de verkiezing tot mkb uitzendbureau van het jaar 2013. @WORK scoorde hoog op het gebied van klanttevredenheid, dienstverlening en service.

 

Hart en ziel

Contact met mensen, dienstverlening, zorgzaamheid. Drie zaken die voor haar van waarde zijn. Net als: 'zeggen wat je doet en doen wat je zegt'. Een motto dat ze van haar vader meekreeg. Dat ze zich als jongste van drie kinderen regelmatig moest meten met de oudere twee, was destijds niet altijd even leuk. Maar vaak heeft alles een functie, want de strijdbaarheid waarvoor de kiem is gelegd in haar jonge jaren komt haar als ondernemer goed van pas. “Opgeven is geen optie. Ook met vallen en opstaan bereik je wat je wilt. In ons geval: laten zien dat het loont om respect te hebben voor al die mensen die iedere ochtend de wekker zetten en zich met hart en ziel inzetten voor de opdrachtgever.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement