Ondernemend Friesland nieuws

Tsjeard Mast, directeur-eigenaar EV Solutions

Tsjeard Mast van EV Solutions

Elektrisch rijden is bezig aan een onstuitbare opmars. De actieradius van de nieuwe elektrische auto’s wordt steeds groter, evenals de modelkeuze. Tsjeard Mast van EV Solutions zag er in 2008 al brood in. En bemiddelt nu door heel het land tussen aspirant ‘elektrorijders’ en dealers c.q. leasemaatschappijen. “Elektrische mobiliteit is een schitterende gedachte. Maar het levert ook onverwachte kansen op voor bedrijven.”

De elektrische auto is op de Nederlandse wegen geen bijzonder verschijnsel meer. Toch heerst onder automobilisten en bedrijven nog veel onbekendheid over elektrisch rijden. En daar ligt de niche van EV Solutions. Tsjeard Mast: “Wij bieden een totaalconcept van koop, lease en huur van elektrische auto’s, levering en aanleg van laadstations, fiscaal advies, subsidiëring en financiering.” Kortom, alle regelwerk rondom rijden en laden neemt EV Solutions uit handen. “En heel belangrijk: we zijn merkonafhankelijk. Dat geldt voor merk en model auto én voor de laadoplossingen. Dus in ons advies naar ondernemers en bedrijven, maar ook naar particulieren, zijn we strikt onafhankelijk.”

 

‘Op feestjes haalden ze de schouders op’

Tsjeard Mast is een automan in hart en nieren. Al tijdens zijn mts motorvoertuigentechniek stond hij op zaterdagen in de showroom auto’s te verkopen. Na zijn hts bedrijfstechniek belandde hij als sales engineer in de industrie. Maar de automotive bleef trekken. In 2008 besloot hij zijn hart te volgen en startte hij zijn eigen onderneming in bemiddeling tussen vraag en aanbod van elektrisch autorijden. “Mijn vrienden snapten er niks van. Op feestjes haalden ze de schouders op”, blikt Tsjeard lachend terug.

 

Positieve boost

Bij de transitie van conventionele naar elektrische mobiliteit gaat logischerwijs veel aandacht uit naar de auto’s en het rijden zelf. Ook bij ondernemers. “Maar wat weinig bedrijven zich realiseren, is het potentieel van de laadpaal. Zo’n een laadoplossing op het bedrijfsterrein heeft een aantrekkingskracht op de nieuwe elektrische rijder. En met een paar opvallende Tesla’s of BMW’s ladend voor je pand heb je letterlijk blikvangers. Ze onderstrepen de duurzame gedachte van je bedrijf. En geven dus een positieve boost aan je bedrijfsimago.”

 

Terugverdientijd

Is imago wellicht nog lastig in omzet uit te drukken? Met return on investment in harde euro’s is dat een heel ander verhaal. Tsjeard: “Met onze laadpalen bieden we ondernemers een heel interessant verdienmodel. De terugverdientijd voor een laadstation is gemiddeld twee jaar. Daarna is het pure winst.” Dit aspect van elektrische mobiliteit begint bij steeds meer Friese ondernemers door te dringen. Zo installeerde EV Solutions onlangs laadstations voor Hotel Tjaarda in Oranjewoud, Bouwbedrijf Lont in St. Annaparochie en de wereldwijde pootgoedleverancier HZPC in Joure en Metslawier.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement