Ondernemend Friesland nieuws

Tytsjerksteradiel komt met MVO-vignet op ‘Dag van de Ondernemer’

Frisia Bergum in het zonnetje op Dag van de Ondernemer

Vandaag is de eerste ‘Dag van de Ondernemer’. MKB-Nederland roept namelijk vanaf 2016 elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. Ook Tytsjerksteradiel sluit zich aan bij dit initiatief. Ondernemer Willem Douma, eigenaar van Frisia Bergum uit Burgum, is vanochtend door de wethouders Houkje Rijpstra en Doeke Fokkema in het zonnetje gezet.

Dag van de Ondernemer in Tytsjerksteradiel

Het college van burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel sluit zich graag aan bij dit initiatief. “Wy fine ûndernimmerskip hiel belangryk”, vertelt wethouder Houkje Rijpstra. “Krektlyn krigen wy fan de ûndernimmers de wurdearring fan de meast mkb-freonlikste gemeente fan Fryslân. It is moai om no fanút de gemeente wei oan te sluten by de ‘Dag van de Ondernemer’ troch in ûndernimmmer út ús gemeente ús wurdearring oer te bringen.”

 

“Wy fine it fan grut belang dat ûndernimmers ferantwurdlikheid nimme foar minsken dy’t net of lestich folweardich meidwaan kinne yn it arbeidsproses. Gelokkich binne der yn Tytsjerksteradiel in soad bedriuwen dy’t har maatskiplik belutsen fiele by dy doelgroep en harren kânsen biedt. It kolleezje hat dêrom fan ‘e wike it beslút naam om as wurdearring foar dy ûndernimmers in ‘Meiinoar Meidwaan-finjet’ yn te fieren.”

 

Meiïnoar Meidwaan-vignet

De gemeente reikte vrijdagochtend op de ‘Dag van de Ondernemer’ symbolisch het eerste ‘Meiïnoar Meidwaan-vignet’ uit aan ondernemer Willem Douma van Frisia Bergum uit Burgum. Het Burgumer hoveniersbedrijf kent al jaren een gestage groei. De activiteiten zijn samen met de andere bedrijfsonderdelen Groenservice Noord en Pius Floris uitgebreid over noordelijke helft van Nederland. Bij het bedrijf werken meer dan 110 mensen met vooral ‘groene vingers’.

 

“Uit maatschappelijk oogpunt vinden we het erg belangrijk dat binnen het bedrijf kansen worden geboden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt”, zegt Douma. “We hebben door de jaren heen een goede relatie opgebouwd met het gemeentelijk werkgeversteam. Het afgelopen jaar zijn er via het werkgeversteam maar liefst 3 personen geplaatst bij ons. Ook via andere trajecten vinden mensen met arbeidsbeperking ons.”

 

“De waardering van de gemeente voor onze maatschappelijke betrokkenheid waardeer ik zeer”, aldus Willem Douma. “Ik ben ook wel een beetje verrast. Het is voor ons eigenlijk ook wel een beetje vanzelfsprekend. We hebben al 25 jaar goede ervaringen met mensen die moeite hebben met de aansluiting op de arbeidsmarkt. Als Frisia Bergum zullen we het ‘Meiinoar Meidwaan-vignet’ graag gaan gebruiken en met gepaste trots uitdragen.”

 

Ook andere bedrijven krijgen waardering

In navolging van Frisia Bergum wil de gemeente ook de andere bedrijven en ondernemers via het ‘Meiïnoar Meidwaan-vignet’ de waardering geven voor hun inzet en betrokkenheid om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven binnen hun bedrijf.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement