Ondernemend Friesland nieuws

Veel online ontwikkelingen in de autogaragewereld

Veel online ontwikkelingen in de autogaragewereld

We zijn met zijn allen steeds meer (mobiel) online en regelen onze zaken wanneer ons dat het beste uitkomt, of dat nu ’s avonds laat of in het weekend is. Ook in de garagewereld is veel ontwikkeling gaande. “Steeds meer garagehouders beseffen naar mijn idee dat de online-ervaring voor hun klanten uiterst belangrijk is. Een website met NAW-gegevens, wat occasions en een paar blitse foto’s volstaat echt niet meer,” vertelt Marc Dekker, een online marketeer in de autowereld.

Een ondernemer die deze digitale revolutie nauwlettend in de gaten houdt is Wigcher Rietsema van autobedrijf Multimerk. Via Multimerk.nl is zijn garage altijd online, waardoor men alles rondom de auto steeds meer in eigen hand heeft. Via de afspraakplanner die rechtstreeks verbonden is met de werkplaats maken klanten 24 uur per dag online een afspraak.

Via het moderne werkplaatsysteem van Multimerk is het mogelijk om als klant één-op-één persoonlijke meldingen te ontvangen over het voertuig. Een van de meest geavanceerde mogelijkheden zijn meldingen over benodigd onderhoud. Het werkplaatsysteem maakt daarbij gebruik van ingeschatte kilometerstanden die vergeleken worden met het officiële voorgeschreven onderhoud van het voertuig.

Bij dit bedrijf draait alles om een persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige ervaring voor de klant. “Wij merken dat de inzet van de juiste online middelen op het juiste moment een steeds belangrijkere rol speelt,” geeft de garagehouder aan. “Het is voor ons daarbij keer op keer een grote uitdaging om het persoonlijke aspect óók in de digitale omgang met klanten, sterk aanwezig te laten zijn”.

Een recente ontwikkeling in de autowereld is het verbinden van de auto met een smartphone. Dit wordt de connected car genoemd. Deze ontwikkeling laat klanten toe om via internet of een app inzicht te verkrijgen in de technische staat van hun auto, foutcodes uit te lezen of hun rijgedrag te monitoren. “We verwachten deze service dit jaar ook bij Multimerk aan te bieden in samenwerking met Bosch Car Service,” vertelt Wigcher Rietsema trots.

 

Autobedrijf Multimerk maakt deel uit van het Bosch Car Service netwerk, met ruim 400 vestigingen het grootste merkonafhankelijke autoserviceconcept in Nederland voor de particuliere en zakelijke markt. Als aangesloten autobedrijf ontvangt het van Bosch, de grootste toeleverancier in de automobielindustrie, ondersteuning op het gebied van techniek, marketing en kwaliteitsbeheer. “Daardoor leveren wij dezelfde hoge kwaliteit als een merkdealer doet. Alleen dan persoonlijker, flexibeler en voordeliger. We zijn beter dan de dealer,” vertelt de garagehouder tenslotte met een knipoog.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement