Ondernemend Friesland nieuws

Verbouw gemeentehuis Waadhoeke in volle gang

Verbouw gemeentehuis Waadhoeke in volle gang

De toekomstige gemeente Waadhoeke zal op 1 januari 2018 haar intrek nemen in het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 in Franeker. Dat was eerder het gemeentekantoor van Franekeradeel, maar wordt sinds april verbouwd voor Waadhoeke. In een filmpje laat Waadhoeke zien hoe het nieuwe gemeentehuis er straks uitziet. Op dinsdag 23 mei kunnen omwonenden en geïnteresseerden binnen kijken in het nu lege gemeentehuis.

Een ruim en licht gebouw

Het gemeentekantoor van Franekeradeel kenmerkte zich door brede gangen met veel deuren met daarachter veel kantoren. Bezoekers die er niet bekend waren, konden er makkelijk de weg kwijtraken. Dat is nu verleden tijd. Het nieuwe gemeentehuis wordt zo ruimtelijk en open mogelijk ingericht met weinig muren, flexibele werkplekken en een grote gastvrije bezoekersruimte.

 

Nieuwe raadzaal

Eén van de noodzakelijke aanpassingen aan het gemeentekantoor was het ruimte maken voor een raadzaal. De gemeenteraad van Franekeradeel vergaderde eerder in het stadhuis in het centrum, maar nadat de ruimte daar te krap werd, kwamen ze bij elkaar in de multifunctionele hal. Dit was echter een tijdelijke oplossing. De architecten van het originele gebouw, bureau Van Manen en Zwart uit Drachten, ontwierpen een raadzaal die aan de westkant van het huidige pand gebouwd wordt. De raadzaal kan straks ook gebruikt worden als trouwzaal. Met de toevoeging van de nieuwe raadzaal, mag de naam gemeentekantoor weer veranderen naar gemeentehuis.

 

Inrichting interieur en exterieur

Een aantal werkgroepen met leden uit de verschillende fusiegemeenten is bezig met de inrichting van het nieuwe gemeentehuis. Wat moet de uitstraling worden van de werkgebieden, de ontmoetingsruimte en het bezoekerscentrum? De eerste ideeën daarover worden nu uitgewerkt tot een inrichtingsplan. Verder werkt de gemeente samen met een landschapsarchitect van NOORDPEIL landschap.erfgoed te Sneek aan een plan voor de buitenruimte van het nieuwe gebouw. De naburige school, It Twalûk, verhuist na het einde van dit schooljaar en wordt dan gesloopt ten bate van de verbouw. Dit biedt de kans een soort park te creëren.

 

3D wandeling

Om een idee te krijgen van het nieuwe gemeentehuis hebben de architecten van Van Manen en Zwart een filmpje gemaakt met een 3D wandeling door het gebouw. We komen binnen in de centrale hal, waarin de balie straks aan de linkerkant geplaatst is. Rechts achteraan komen de balies van het KCC. De virtuele wandelaar loopt voorbij de centrale balie en de wachtruimte, naar de nieuwe raadzaal van Waadhoeke. Daarna belandt hij op de eerste verdieping waar hij langs het eet-werkcafé, de lockers en een aantal overlegplekken komt, voordat hij de werkplekken bereikt en uiteindelijk weer uitzicht heeft op de centrale hal.

 

 

Webcam

Binnenkort laat de gemeente een webcam plaatsen in de centrale hal van het gemeentehuis. Hierop kan iedereen straks de vorderingen van de verbouw volgen. Op dit moment is net de grote trap die midden in de centrale hal stond verwijderd.

 

Binnenkijken op 23 mei

Op dinsdagavond 23 mei kunnen omwonenden en geïnteresseerden een kijkje nemen in het lege gemeentehuis. Tussen 19.00 en 20.00 uur is de achterdeur van het gemeentehuis open, en kan men via de trap op de eerste en tweede verdieping komen. Daar is een deel van het gemeentehuis voor het publiek opengesteld. De eerste plannen van de nieuwe inrichting van interieur en exterieur zullen dan ook te bezien zijn.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement