Ondernemend Friesland nieuws

Vereniging van ondernemers in Gaasterland lanceert nieuwe naam

Ondernemersnetwerk Gaasterland presentatie Siska Kroondijk

Na 25 jaar verandert de Businesclub Gaasterland e.o. haar naam in Ondernemersnetwerk Gaasterland en omstreken. Daarbij hoort een nieuw logo, annex huisstijl en nieuwe website. De presentatie was tijdens een drukbezochte bijeenkomst in een fabriekshal van Paques in Balk en is enthousiast ontvangen. Daarmee heeft het Ondernemersnetwerk een nieuwe lijn uitgezet voor de toekomst van jong en oud ondernemend Gaasterland. Dit kan een bijdrage leveren aan de economie van de regio. Deze rode draad klinkt op deze avond ook door in de toespraken van de voorzitters van de overige overkoepelende ondernemersverenigingen binnen De Fryske Marren: de OVS (Joure), VvBL (Lemmer) plus die van het aangrenzende Nijefurd. Aangevuld met de bijdrage van wethouder Frans Veltman namens de gemeente.

Vooruitblik

Terugkijken is voor een 25-jarige vereniging gebruikelijk. Alleen denken ondernemers liever aan kansen voor nu en later. Een nieuwe naam, huistijl en website past bij zo’n blik op de toekomst. Visualisatie en ontwerp van de nieuwe huisstijl zijn van Okkinga Communicatie. De website is ontwikkeld door Groenendal IT. De uitstraling van beide uitingen sluit aan op de huidige denkwijze van het Ondernemersnetwerk Gaasterland e.o.. Dat staat voor het ontmoeten en verbinden van ondernemers, hun verenigingen en samenwerking met de overheid.

 

Open netwerk

Het nieuwe logo van het Ondernemersnetwerk Gaasterland e.o. is oranje. Dat zorgt voor een frisse uitstraling. Twee open en toch verbonden schakels staan symbool voor het open netwerk binnen en buiten de regio. Onderlinge, lokale en regionale contacten zorgen voor een goede sfeer en het beste resultaat. Onderaan het logo staat nog de regiotoevoeging ‘De Fryske Marren-West’. Binnen de nieuwe gemeente zijn namelijk meerdere, overkoepelende ondernemersverenigingen actief. Dat zijn de OVS rond Joure en de VvBL bij Lemmer. Tegenwoordig vormen deze drie een platform voor divers overleg, ten behoeve van de ontwikkeling van de regio. Concreet voorbeeld hiervan is het Sociaal Economisch Beleidsplan. Dit is samen met de gemeente ontwikkeld. Uitwerking volgt in de nabije toekomst.

 

Bijeenkomsten

De open schakels in het logo staan ook voor de onderlinge contacten tussen de leden. De vereniging organiseert zo’n acht bijeenkomsten per jaar. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Dat bevordert het delen van kennis, het onderlinge zakendoen en de inzet voor de regio-ontwikkeling. De bijeenkomsten wisselen steeds van invalshoek en locatie. Ondernemerskringen rond de plek van samenkomst krijgen ook een uitnodiging. Dat leidt tot nieuwe ontmoetingen, waardoor de contacten tussen de verschillende netwerken binnen Gaasterland soepel verlopen. Overigens maken veel ondernemers deel uit van hun lokale ondernemersvereniging, maar ook van het regionale Ondernemersnetwerk Gaasterland e.o.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement