Ondernemend Friesland nieuws

Virtualreality-groet wordt werkelijkheid

Virtualreality-groet wordt werkelijkheid

Een uitnodiging, een nieuw product of een verhuizing? Met ingang van vandaag biedt een Nederlandse start-up bedrijven de mogelijkheid om werknemers en zakenrelaties per post te verrassen met een breed scala aan virtualreality-ervaringen. De introductie van VRgifts door de gelijknamige start-up betekent een doorbraak van virtual reality in Nederland – en daarbuiten. Niet eerder werd een dergelijk ‘VR per post’-concept gerealiseerd. Het product bestaat uit een eenvoudig in- en uit te vouwen VR-bril en een te downloaden app. Samen zorgen ze voor een bijzondere 3D-beleving.

Gaaf product
Een succesvolle proef eerder dit jaar deed VRgifts besluiten het aanbod te verbreden en nu breed in de markt te introduceren. “Wij zijn er trots op om de eerste te zijn,” zegt Jelle van Dijk, eigenaar van VRgifts. “Maar veel belangrijker is dat we hiermee een ontzettend gaaf product in de markt zetten. In de bijna tweehonderdjarige geschiedenis van de postkaarten is dit echt de volgende stap. We bieden het bedrijfsleven nieuwe – en originele – kansen.” De VR-ervaring is per gebruiker te personaliseren. De verzender maakt op de website eerst de keuze voor de gelegenheid en kan daarna eigen (bedrijfs)foto’s en een persoonlijke boodschap toevoegen. De cardboard bril is vanwege zijn gewicht en handige vouw eenvoudig én goedkoop te versturen en biedt ruimte aan elke gangbare smartphone.

Laagdrempelig
Bedrijven kunnen er ook voor kiezen een virtualreality-omgeving op maat te laten maken. Van Dijk: “Dit is waardevol bij diverse communicatiemomenten, zoals de introductie van een nieuw product of de presentatie van een nieuw bedrijfsgebouw.” De relatie die het presentje ontvangt, wordt na het downloaden van de app ondergedompeld in een verrassende en unieke virtualreality-omgeving. Het product, tevens verkrijgbaar voor de consumentenmarkt, past volgens Van Dijk bij alle gelegenheden. “Onze VRgifts stellen bedrijven in staat op laagdrempelige wijze kennis te maken met virtual reality.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement