Ondernemend Friesland nieuws

Vriesia Bouwen Met Glas in Sneek

Tinka de Jong – de Vries

Toen grootvader De Vries in 1936 zijn schildersbedrijf begon, had hij niet kunnen denken wat hieruit 80 jaar later zou ontstaan. Zijn kleindochter zette hét glasbedrijf van Noord-Nederland op en loodste dit bedrijf voortvarend door de ontwikkelingen in de markt. Een gevalletje glasschade? Of een complete glazen tuinkamer? Vriesia regelt ‘t.

Tinka de Jong – de Vries is er van jongs af aan ingerold. Glas. Het is haar leven. Haar vader zette aanvankelijk grootvaders schildersactiviteiten voort. “Glaszetten was een bijproduct. Maar in 1995 kwam de omslag. Mijn vader kreeg de kans om voor een verzekeringsmaatschappij de regionale glaszetter te worden. Ik kwam vers van de HEAO en mocht van hem het bedrijf in die richting optuigen.” Sinds 2005 is Tinka directeur-eigenaar van het familiebedrijf. Naast het glaszetten zette ze een totaalconcept op van bouwgerelateerde glasproducten. Van serres, zonwering en dakkapellen tot glazen interieurdelen zoals deuren, trappen en wanden.

 

24/7 glasservice

Ruit kapot? Eén belletje naar Vriesia brengt uitkomst. “Wij onderscheiden ons met 24/7 glasservice. Om dat waar te maken, hebben we tien servicemonteurs in dienst.” Het vinden van vakbekwaam en servicegericht personeel is daarbij een uitdaging. “Wij leiden onze eigen mensen op. Als lid van de commissie Onderwijs binnen de Sneker ondernemersvereniging HIS maak ik me daar ook sterk voor. Bedrijfsleven en onderwijs moeten aansluiting met elkaar vinden voor het opleiden van ambachtslieden.”

 

Kunstzinnig

Ook in de vrije uren houdt Tinka zich bezig met glas. “Ik doe graag aan glasfusion: het smelten van kunstzinnige, vaak felgekleurde glazen objecten in een glasoven. Dit ambacht probeer ik te combineren met het bedrijf. Jaarlijks organiseer ik in onze showroom de Glaskunst Dagen. Komende november vindt alweer de vijfde editie plaats met allerlei workshops en glaskunstenaars.”

 

Showroom

Waar online handel de toekomst lijkt, investeert Vriesia bewust in de combinatie met een fysieke showroom. “Die heeft ons de crisis door geholpen. Zeker nu de markt aantrekt, willen mensen zich online oriënteren om daarna toch de showroom te bezoeken voor inspiratie.” In december begint het bedrijf dan ook aan een verbouwing van de showroom. “Naast de huidige glasproducten zoals kozijnen en windschermen laten we dan nog meer glazen tuinkamers en overkappingen zien.”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist