Ondernemend Friesland nieuws

Vripack presenteert innovatieplatform

Vripack presenteerd innovatieplatform

Op uitnodiging van gemeente Súdwest-Fryslân bracht dhr. J.A. Jorritsma, Commissaris van de Koning, afgelopen woensdag 13 april een bezoek aan Vripack. Het gerenommeerde ontwerp- en constructiebureau voor jacht- en scheepsbouw viert dit jaar haar 55ste jubileumjaar. Met een rijk gevulde portfolio, van meer dan 7300 projecten, heeft het Sneker bedrijf door de jaren heen haar stempel weten te drukken op de internationale maritieme industrie.

Naast de unieke holistische uitgangspositie van in-huis Design, Engineering en Naval Architecture, staat Vripack ondermeer bekend om haar innovatieve vermogen. Het ingenieursbureau besteedt jaarlijks veel aandacht aan research, trends en (technische) ontwikkelingen.

 

Samenwerking

Met deze filosofie als uitgangspunt is kortgeleden in samenwerking met het ROC Friese Poort de Vripack Brewery in het leven geroepen. Een maritiem innovatielab waarin onderwijs, overheid en het bedrijfsleven samen disruptieve gereedschappen ontwikkelen om betere schepen in minder tijd te kunnen ontwikkelen.

 

De Vripack Brewery

Tijd is een on-koopbare luxe. De Vripack Brewery heeft tot doel om complexe traditionele processen en producten binnen de maritieme industrie exponentieel te (her)ontwikkelen met de focus op radicale tijdsverkorting en kwaliteitsverbetering. Met de Vripack Brewery is het vizier gezet op het behouden en terughalen van de maritieme maakindustrie in (Noord) Nederland.

 

Projectteams

Er zal op een projectmatige wijze worden gewerkt aan geselecteerde projecten die radicale impact hebben op de ontwikkeling van schepen. De projectteams bestaan uit een mix van maritiem gerelateerde studenten die nog niet zijn ‘belast’ met vastgeroeste paradigma’s en professionals uit het maritieme bedrijfsleven. De teams worden voorzien van een concreet en ambitieus eindresultaat en de tijd waarbinnen dit uitgevoerd moet worden. De wijze waarop zij dit resultaat denken te gaan behalen is geheel vrij.

 

De Brewery werd tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning door Vripack gepresenteerd. Het gezelschap was zeer onder de indruk van het innovatieve vermogen van het platform en de kennisoverdracht tussen onderwijs en bedrijfsleven dat hierdoor gestimuleerd wordt.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement