Vripack presenteert innovatieplatform

Naast de unieke holistische uitgangspositie van in-huis Design, Engineering en Naval Architecture, staat Vripack ondermeer bekend om haar innovatieve vermogen. Het ingenieursbureau besteedt jaarlijks veel aandacht aan research, trends en (technische) ontwikkelingen.

 

Samenwerking

Met deze filosofie als uitgangspunt is kortgeleden in samenwerking met het ROC Friese Poort de Vripack Brewery in het leven geroepen. Een maritiem innovatielab waarin onderwijs, overheid en het bedrijfsleven samen disruptieve gereedschappen ontwikkelen om betere schepen in minder tijd te kunnen ontwikkelen.

 

De Vripack Brewery

Tijd is een on-koopbare luxe. De Vripack Brewery heeft tot doel om complexe traditionele processen en producten binnen de maritieme industrie exponentieel te (her)ontwikkelen met de focus op radicale tijdsverkorting en kwaliteitsverbetering. Met de Vripack Brewery is het vizier gezet op het behouden en terughalen van de maritieme maakindustrie in (Noord) Nederland.

 

Projectteams

Er zal op een projectmatige wijze worden gewerkt aan geselecteerde projecten die radicale impact hebben op de ontwikkeling van schepen. De projectteams bestaan uit een mix van maritiem gerelateerde studenten die nog niet zijn ‘belast’ met vastgeroeste paradigma’s en professionals uit het maritieme bedrijfsleven. De teams worden voorzien van een concreet en ambitieus eindresultaat en de tijd waarbinnen dit uitgevoerd moet worden. De wijze waarop zij dit resultaat denken te gaan behalen is geheel vrij.

 

De Brewery werd tijdens het bezoek van de Commissaris van de Koning door Vripack gepresenteerd. Het gezelschap was zeer onder de indruk van het innovatieve vermogen van het platform en de kennisoverdracht tussen onderwijs en bedrijfsleven dat hierdoor gestimuleerd wordt.

Delen via

Vergelijkbare berichten