Ondernemend Friesland nieuws

Wagamama kiest voor stapelfinanciering

Wagamama

Wagamama, de keten van succesvolle restaurants voor ‘fast casual dining’, wil snel uitbreiden in Nederland en België. Om Wagamama steviger op de kaart te zetten moet de verdere groei gefinancierd worden. De ondernemer Arjen Schrama wil sneller kunnen beslissen en daarom via Kaizen B.V. enig aandeelhouder worden van de franchisenemer van Wagamama Benelux. Om dit te realiseren kiest de ondernemer Arjen Schrama voor stapelfinanciering. Kaizen B.V. geeft een obligatielening uit via NPEX en krijgt een lening van het MKB Impulsfonds.

Volledige zeggenschap en nieuwe vestigingen
Schrama wil sneller kunnen beslissen en Wagamama in de Benelux stevig op de kaart zetten. Daarom wil hij via Kaizen B.V. enig aandeelhouder worden van de franchisenemer van Wagamama en nieuwe vestigingen openen in de Rotterdamse Witte de Withstraat en in Designer Outlet Roermond. Om dat te kunnen realiseren geeft Kaizen via NPEX een 5-jarige 9,25% obligatielening uit van maximaal € 2.499.000,-. Daarnaast verstrekt het MKB Impulsfonds een lening van € 1 miljoen.

 

Snel en gezond dineren
Wereldwijd zijn er meer dan 160 Wagamama restaurants waarvan Wagamama Benelux er nu vijf exploiteert. Vier in Amsterdam: Max Euweplein, Rembrandtplein, WTC Zuidas en in de nieuwe hal van het Centraal Station en een vestiging in Antwerpen op de Keyserlei. 

 

Wagamama baseert zich op de Japanse keuken, met een uitgebreide keuze aan noodle- en rijstgerechten. Arjen Schrama, grondlegger van discotheek Roxy en bedenker van diverse restaurantconcepten, is directeur en straks enig aandeelhouder van Kaizen. Schrama: “Ik werd in Londen overdonderd door de kracht en kwaliteit van het Wagamama concept. De eenvoud, de efficiency, de strakke inrichting, de informele sfeer, alles klopte. Dat wilde ik hier ook.”

 

Specificaties obligatielening
De obligatielening is verdeeld in 2.499 obligaties van € 1.000 nominaal. Vanaf 10 maart 2016 kunnen geïnteresseerde particuliere en professionele beleggers intekenen via NPEX. De rente bedraagt 9,25% per jaar, in maandelijkse termijnen achteraf te ontvangen. Inschrijven kan tot 6 mei 2016, of tot de lening is volgetekend.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement