Ondernemend Friesland nieuws

“Wat doen ze daar eigenlijk bij de gemeente?”

Op zaterdag 29 oktober houdt de gemeente Súdwest-Fryslân van 10.00 uur tot 16.00 uur een open dag voor al haar inwoners en andere geïnteresseerden. Zij kunnen terecht in de Sneker Veemarkthal, het Atrium, het gemeentehuis, de Waterpoort en de Lemmerbrug om te zien en te beleven waar de gemeente zich allemaal mee bezighoudt.

Medewerkers van de gemeente geven antwoord op vragen die inwoners hebben. Wat gebeurt er met een aangevraagde vergunning? Hoe worden in de winter de strooiwagens aangestuurd? Bij wie kunnen inwoners terecht met vragen over werk, inkomen, jeugd en zorg? Het bomenplan, wat is dat eigenlijk? En hoe werkt een aanvraag voor een koninklijke onderscheiding? Hoe ziet de nieuwe raadzaal in Sneek er straks uit?

 

Wat is er te doen?

In de Sneker Veemarkthal zijn demonstraties van de veegauto’s, gazonmaaiers, vuilnisauto’s en strooiwagens. En er zijn informatiestands over bijvoorbeeld begraafplaatsen, snippergroen, zwerfafval en de gebiedsteams. Er zijn prijzen te winnen en kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen en in de pannakooi. De brandweer geeft binnen en buiten demonstraties en de politie is ook aanwezig met een informatiestand.

Horeca-leerlingen van het Bogerman verzorgen de catering in de hal. Ze pakken uit met de heerlijkste broodjes en soepen. Alles vers bereid met streekproducten! Daarnaast kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe plastic hergebruikt wordt in een machine van Perpetual Plastic Projects. In het Atrium is een Woonmarkt. Hier kan iedereen met vragen over nieuwbouwwoningen en vrije kavels terecht. Zij worden te woord gestaan door notarissen, makelaars en vertegenwoordigers uit de financiële sector.

 

In het stadhuis van Sneek kunnen inwoners ervaren hoe het voelt een koninklijke onderscheiding te mogen dragen. En er is een virtuele rondleiding door het nieuwe Bestjoershûs. Daarnaast zijn er stands met informatie over de gemeenteraad, Het Friese Merenproject, De Nieuwe Afsluitdijk, Fairtrade etc. De Waterpoort is open voor bezichtiging. Iedereen die altijd al heeft willen weten hoe een brug werkt, kan uitleg krijgen bij de Lemmerbrug (naast de Waterpoort). Er rijdt een shuttlebus tussen de verschillende locaties voor mensen die slecht ter been zijn.

 

Kom langs

De gemeente Súdwest-Fryslân nodigt iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen op 29 oktober. Burgemeester Hayo Apotheker: “Er is veel te zien en te doen voor jong en oud. Laten wij de open dag aangrijpen om elkaar te leren kennen en te beleven wat de gemeente allemaal doet. En laat weten wat u daarvan vindt. Dus, kom langs. De koffie staat klaar!”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement