Ondernemend Friesland events

De komende weken staat de eventspagina van Ondernemend Friesland in het teken van Werkfestival Sneek. Op zaterdagmiddag 28 september stellen Sneker ondernemers hun bedrijf open voor ‘expeditie werk’. In de aanloop naar dit Werkfestival vertellen deelnemende ondernemers op deze pagina over hun ambities en verwachtingen. Meer weten of vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat verwacht Houkesloot Toelevering van het Werkfestival Sneek?

Wat verwacht Houkesloot Toelevering van het Werkfestival Sneek?

Wat verwachten deelnemers van het Werkfestival Sneek, op zaterdagmiddag 28 september? Pia Dijkstra, die via Technopark als productiemedewerker bij Houkesloot Toelevering aan het werk is, vertelt waarom Friso Bouwgroep en Houkesloot Toelevering meedoen aan het Werkfestival.

Waarom doe jij met je bedrijf mee aan het Werkfestival?
De bouw is interessant, veelzijdig en in ontwikkeling. Om die groei bij te kunnen benen zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. Friso Bouwgroep wil die veelzijdigheid graag laten zien en zo mensen enthousiast maken om een baan in de bouw te kiezen. Daarom doet Friso mee met het Werkfestival. Tijdens het festival zal Friso-dochter Houkesloot Toelevering B.V. zichzelf presenteren; de fabriek is maar een paar honderd meter van het festivalterrein verwijderd.

 

Wat verwacht je van het Werkfestival?

We kunnen natuurlijk altijd goede medewerkers gebruiken. Door ons te presenteren op het Werkfestival verwacht ik mensen in een persoonlijk gesprek enthousiast te kunnen maken voor een baan bij Houkesloot. Mensen ervan overtuigen dat je af en toe eens een gokje moet wagen, zo ben ik ook tot mijn carrièreswitch gekomen.

 

Waarom is het voor jouw bedrijf belangrijk om juist aan dit event deel te nemen?

Het plaatsen van reclames, bijvoorbeeld op social media of in de krant, is altijd eenrichtingsverkeer. Nu is er ruimte voor een gesprek. Zo kun je ook achter de drijfveren van een potentiële medewerker komen en kunnen zij direct hun vragen stellen. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen verhaal kan vertellen, het is echt en geen reclamepraatje. Dat spreekt mij ontzettend aan. Wij presenteren ons samen met Technopark, zij verzorgen de opleidingen binnen de timmerbranche. Die samenwerking is erg interessant omdat we mensen niet alleen meer informatie over een baan, maar ook over mogelijke opleidingen kunnen geven. Het lokale karakter van het evenement speelt zeker ook mee.

 

Jouw bedrijf is natuurlijk uniek en dat wil je laten zien. Waarin onderscheiden jullie je en wat wil je daarvan laten zien op 28 september?

Friso en Houkesloot zijn veelzijdige bedrijven waar geïnvesteerd wordt in medewerkers. Dat willen we graag laten zien op 28 september. Friso Bouwgroep is een groot bouwbedrijf. Dat betekent ook dat er voor haast iedereen een passende functie is, ongeacht leeftijd, opleidingsniveau of capaciteiten, juist dat willen we op het festival benadrukken.

 

Aan een evenement als het Werkfestival deelnemen is onderdeel van je vak. Wat vind je het mooiste aan jouw vak?
In de fabriek ben je fysiek bezig. Je moet handig zijn en goed samen kunnen werken. Het allermooiste is dat je echt eer hebt van je werk, omdat de producten die wij maken nog vele jaren zichtbaar aanwezig blijven en ik dus regelmatig iets tegenkom in het wild. Laatst nog, toen ik in Leeuwarden was en een bouwproject zag waar onze producten in verwerkt waren, dan ben ik echt trots.

 

Naam: Pia Dijkstra

Bedrijf: Houkesloot Toelevering B.V. | Friso Bouwgroep B.V.

Functie: Productiemedewerker Houtskeletbouw

Woonplaats: Franeker

Hobby’s: Tuinieren, lezen en creatief bezig zijn

Lijfspreuk: Die staat letterlijk op mijn lichaam: ‘Roll the Dice’. Vertaling: je moet af en toe een gokje wagen in het leven.

Websites: www.houkesloot.nl | www.frisobouwgroep.nl | www.technopark.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie