Ondernemend Friesland events

De komende weken staat de eventspagina van Ondernemend Friesland in het teken van Werkfestival Sneek. Op zaterdagmiddag 28 september stellen Sneker ondernemers hun bedrijf open voor ‘expeditie werk’. In de aanloop naar dit Werkfestival vertellen deelnemende ondernemers op deze pagina over hun ambities en verwachtingen. Meer weten of vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat verwacht TiePie engineering van het Werkfestival Sneek?

Wat verwacht TiePie engineering van het Werkfestival Sneek?

Wat verwachten deelnemers van het Werkfestival Sneek, op zaterdagmiddag 28 september? Ton Poelsma, eigenaar en design engineer bij TiePie engineering, vertelt waarom hij het belangrijk vindt om met zijn bedrijf mee te doen aan dit event.

Waarom doe jij met je bedrijf mee aan het Werkfestival?
Graag willen wij ouders attenderen op de technische bedrijven in Sneek. Deze informatie kunnen ze dan delen met hun (volwassen) kinderen die een leuke en interessante werkomgeving zoeken en wel weer terug willen naar Friesland, mochten ze hier niet meer wonen.

Wat verwacht je van het Werkfestival? Heb je een doel voor ogen, of een bepaalde ambitie?

Wij verwachten dat dit Werkfestival bezoekers gaat interesseren in de lokale bedrijven in Sneek, zodat de onbekendheid van hightech bedrijven wordt weggenomen. Hightech bedrijven zorgen tenslotte voor de vooruitgang in de maatschappij.

Waarom is het voor jouw bedrijf belangrijk om juist aan dit event deel te nemen?
Voor ons is het belangrijk: het kunnen laten zien van ontwikkelingen binnen een hightech bedrijf dat gewoon om de hoek van de straat zit en door nuchtere Friezen wordt gerund.

Jouw bedrijf is natuurlijk uniek en dat wil je laten zien. Waarin onderscheiden jullie je en wat wil je daarvan laten zien op 28 september?

Wij onderscheiden ons in het toepassen van nieuwe technieken om een mooi en bruikbaar meetinstrument te maken. De afgelopen 32 jaar heeft TiePie engineering dit laten zien door vele innovaties: wij waren in 2018-2019 zelfs het meest innoverende bedrijf van Noord-Nederland. Zoek ook maar eens naar TiePie op Google Scholar (scholar.google.nl) en je komt heel veel documenten tegen waarbij de TiePie meetinstrumenten worden gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën.

Aan een evenement als het Werkfestival deelnemen, is onderdeel van je vak als ondernemer. Wat vind jij het mooiste aan jouw vak?

Meetinstrumenten zijn niet meer weg te denken bij het ontwikkelen van nieuwe apparaten, onderzoeken, onderwijs of service en onderhoud. Bij het verifiëren van ideeën die je bedacht hebt is een goed meetinstrument onmisbaar: het is een belangrijk instrument in de beginketen van elke nieuwe technische ontwikkeling. TiePie engineering ontwikkelt deze meetinstrumenten vanaf het idee tot en met de verkoop, waardoor het ook mooi en uitdagend is om dagelijks aan te werken. De TiePie meetinstrumenten worden in meer dan tachtig landen verkocht.


Ligt je interesse in de informatica en/of elektronica op hbo- of wo-niveau, kom dan zaterdagmiddag 28 september tussen 13.00 en 16.00 uur bij ons langs op de Koperslagersstraat 37 in Sneek en wij laten je van alles zien. Pottenkijkers blijven buiten omdat je wel een aantal vragen goed moet beantwoorden voordat je binnen kan komen…

Profiel:
Naam: Ton Poelsma
Bedrijf: TiePie engineering
Functie: design engineer/eigenaar
Woonplaats: Raerd/Boazum/Sneek
Hobby’s: Elektronica, programmeren, oude auto's.
Lijfspreuk/motto: Waar het om draait is de mate van ordening
Website: www.tiepie.nl

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie