Ondernemend Friesland nieuws

‘Wij zijn goed in bouwen, Raethuis is goed in cijfers’

‘Wij zijn goed in bouwen, Raethuis is goed in cijfers’

Raethuis Accountants werkt nauw samen met hun klanten. Het leek OF een goed idee om de klant zelf eens te vragen hoe ze die samenwerking ervaren. Deze keer praten we met Peter Otter van Bouwbedrijf Otter.

“Oh, dit telefoontje moet ik nog even aannemen”, zegt Rein Dijkstra van Raethuis Accountants verontschuldigend. Geen probleem natuurlijk. Een bezoek van OF betekent niet dat de dagelijkse werkzaamheden ineens on hold staan. Na een hartelijke groet richting de persoon aan de andere kant van de lijn komt Dijkstra snel tot de kern. “Ja hoor, natuurlijk nemen we jouw aangifte inkomstenbelasting ook mee. Geen probleem. Ik geef je Steven even, die kan er direct naar kijken.” Een minuutje later zit hij weer aan tafel. Ook weer opgelost.

 

Het tekent de handen uit de mouwen-mentaliteit van Rients de Jong en Rein Dijkstra, eigenaren van Raethuis Accountants in Heerenveen. Een mentaliteit die ook veel van hun klanten hebben. Peter Otter van Bouwbedrijf Otter uit hetzelfde Heerenveen beaamt dat dit één van de redenen is waarom hij met zijn bedrijf graag van de diensten van Raethuis gebruik maakt. “Rients en Rein blazen niet hoog van de toren”, zegt Otter. “Ze laten gewoon zien wat ze kunnen door goed werk te leveren. Ik houd heel erg van die benadering. Eigenlijk doen wij het met ons bedrijf net zo.”

 

Starten in de crisis

Peter Otter runt Bouwbedrijf Otter samen met zijn twee broers. Dat de Otterbroers niet terugdeinzen voor een uitdaging blijkt wel uit het feit dat ze ervoor kozen om in 2008 hun bedrijf te starten. Aan het begin van de bouwcrisis dus. Otter lacht nu om die tegenstrijdigheid. “We zwommen wel wat tegen de stroom in, maar dat heeft ons nooit tegengehouden. We hebben van begin af aan genoeg werk gehad en zijn sinds de oprichting alleen maar gegroeid. Inmiddels hebben we zestien tot twintig mensen in het werk.”

 

Het was niet vanzelfsprekend dat Otter in de bouw terecht zou komen. “Mijn vader werkte in het openbaar vervoer, dat is heel wat anders. Toch wilde ik al van jongs af aan de bouw in. Ik heb daar altijd interesse voor gehad.” Bouwbedrijf Otter heeft veel opdrachten in de particuliere sector, maar doet tevens veel voor bedrijven. Het bouwbedrijf neemt zelf opdrachten aan, maar werkt ook graag samen met anderen, in bijvoorbeeld de vorm van een bouwcombinatie. Het bedrijf legt zich ook steeds meer toe op de utiliteitsbouw.

 

Ontzorgen

Otter: “Eén van onze laatste opdrachten was de verbouwing van een winkel. Een winkel kan natuurlijk niet te lang dicht blijven, dus is het belangrijk bij zo’n klus om de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. Belangrijk in ons werk, maar ook wederom een raakvlak met Raethuis. Want Rients en Rein ontzorgen ook.”

 

“Een positief financieel plaatje is uiteindelijk het doel van een onderneming”, aldus Otter. “Het is dus belangrijk dat het met de cijfers goed is geregeld. Dan wil je iemand die je kunt vertrouwen en dan zit je goed bij Raethuis. Als ik bel met een vraag, dan krijg ik snel antwoord. Ze zijn betrokken en komen uit zichzelf met adviezen. Dat hadden we nog niet eerder op die manier meegemaakt, maar het werkt heel positief. Ook omdat ze veel affiniteit met ons vak hebben en ook kennis hebben van bouw en vastgoed. Zoals wij goed zijn in bouwen, zo is Raethuis goed in cijfers.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement