Ondernemend Friesland nieuws

Witteveen Surhuisterveen zeer actief in de regio

Witteveen Surhuisterveen

Het blauwwitte materieel van Witteveen Surhuisterveen is momenteel niet te missen in het Friese en Groninger straatbeeld. Op tal van plekken waar rioleringswerk plaatsvindt, strijken de mannen met de eer. De vaklieden in grond-, weg- en waterbouw zijn zeer actief in de regio. Maar het komt ze beslist niet aanwaaien. “Onze opdrachtgevers willen zekerheid. Toegevoegde waarde, daar draait het om.”

‘Sinds 1925 een vertrouwd allround aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw.’ Met ingetogen trots prijkt het op de glazen tussenwand in het hoofdkantoor in Surhuisterveen. Met de nadruk op vertrouwd. Projectleider Jacco Jongejan: “We willen hier altijd een dikke voldoende  halen. Opdrachtgevers willen geen vragen. Wij ontzorgen ze volledig. We horen het regelmatig van opdrachtgevers: ‘voor rioleringsvraagstukken zijn we bij jullie aan het juiste adres.’ Kennelijk doen we dat goed.”

 

Beeldbepalend

Op het moment van spreken is Witteveen Surhuisterveen betrokken bij vijftien grond-, weg- en waterbouwprojecten in het noorden. Sommige daarvan zijn beeldbepalend. Zoals de reconstructie, van het stationsgebied in Buitenpost, in opdracht van de NS en de gemeente Achtkarspelen. Andere projecten zijn minder beeldbepalend. Simpelweg omdat het grote werk onder het straatoppervlak gebeurt. En dus onzichtbaar voor het oog van de buitenstaander. Projectleider Jacco Jongejan: “Denk aan rioleringsprojecten met buizen van anderhalve meter doorsnee, vier meter onder de grond, gecombineerd met alle ondergrondse leidingwerken zoals gas, water en elektra. Het ingewikkelde werk zit nu eenmaal onder de grond.”

 

Viermaal visitekaartje

Van de vijftien lopende klussen springen er vier uit. Zoals het eerdergenoemde stationsgebied in Buitenpost. Jacco Jongejan: “Hier ligt het accent juist op de omgeving, op de kwaliteit van het straatwerk en op beeldbepalende materialen.” Op de rondweg in Kollum loopt een rioleringsklus met inbegrip van asfalt- en straatwerk en de nodige  verkeersomleidingen. “Hier brengen we buizen van 90 cm doorsnee aan op forse diepte en dus met zwaar materieel.” In Noordhorn werken de mannen aan de reconstructie van het oude dorpshart. Johannes Kooistra: “Het gaat daar om de vervanging van alle ondergrondse infrastructuur. We hebben er te maken met monumentale panden. En dus met trillingsmetingen en wat al meer om risico’s in kaart te brengen en te voorkomen.” Visitekaartje nummer vier is de Tjalling Wagenaarstraat in Drachten. “Ook hier gaat het om buizen van anderhalve meter doorsnee. Een project dat ook grote impact heeft voor de bewoners en voor het verkeer.”

 

Kwaliteit

Een flexibele en actieve houding maken Witteveen Surhuisterveen sterk. “Alles draait om communicatie en kwaliteit. Dit betreft uiteraard de kwaliteit van het opgeleverde werk. Maar het gaat ook om de omgevingsaspecten. Om de communicatie met bewoners, ondernemers en de opdrachtgever. Het gaat om het totaalplaatje. De opdrachtgever wil zekerheid, die wil compleet ontzorgd worden. Dát is kwaliteit zoals wij die nastreven. En die kwaliteit vertaalt zich in werk, dat merken we.”

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement