Ondernemend Friesland nieuws

Woodpacker: Doelgericht en gedreven

Woodpacker: Doelgericht en gedreven

Ruben Hut en Jos Hilbrands startten in 2000 het bedrijf Woodpacker. Als ondernemers weten ze precies wat ze waard zijn. Hierdoor durven ze hun eigen koers te bepalen en grenzen te verleggen.

Wat doen jullie?
Woodpackaging is één van de pijlers binnen ons bedrijf. We ontwerpen en produceren specialistische houten transport- en exportverpakkingen. Kisten, pallets, kratten; maar net wat de vraag is. Alle vormen en afwerkingen zijn mogelijk, we leveren maatwerk. In januari hebben we een robot aangeschaft die de houten verpakkingen volautomatisch in elkaar schiet. Of het nu één verpakking betreft of honderd: we maken alles. We richten ons met name op middelgrote bedrijven in de drie Noordelijke provincies.

 

Waar zijn jullie goed in?

We hebben ontzettend veel ervaring en kennis opgebouwd door de jaren heen. Daardoor hebben we zelf rekenprogramma’s kunnen ontwikkelen die we hebben gevuld met eigen informatie. We innoveren graag. We waren het eerste bedrijf in Nederland met de robot die ik noemde. Dankzij deze investering zijn we heel flexibel. In een paar minuten kunnen we het programma omzetten zodat een andere vorm verpakking kan worden gemaakt. De mogelijkheden met de robot zijn onbeperkt. We hebben ook een automatische afkortlijn en een mobiele pakketzaag die een hele stapel planken snel kan zagen. Alles is erop gericht om maatwerk te leveren en snel te kunnen schakelen en leveren.

 

Wat hebben jullie door de jaren heen geleerd?

We weten inmiddels heel goed wat we kunnen als ondernemers. Hierdoor durven we ook nee te zeggen tegen opdrachten die niet binnen onze koers passen. Door onze eigen gedachtegang te volgen, onderscheiden we ons. Inmiddels importeren we al ons hout en multiplex zelf uit onder andere Litouwen, Zwitserland, Oekraïne. We kunnen honderden verschillende soorten hout importeren, produceren de verpakking en regelen het transport. Daar zit niemand tussen. Zo kunnen we de kwaliteit en de prijs in de gaten houden. Plus: we kennen onze leveranciers persoonlijk.

 

Wat zijn de ontwikkelingen bij Woodpackaging?

We hopen begin komend jaar een houtimport-lijn vanuit Rusland tot stand te brengen. Rusland heeft een enorme houtvoorraad, dus dat is interessant voor ons. Daarnaast is ons bedrijf de afgelopen jaren flink gegroeid. Jos en ik moeten nu áán het bedrijf werken, in plaats van ín. Delegeren. Daar moeten we in groeien. Elke fase van een bedrijf is anders, en dat is ook wel mooi. Je kunt wel focussen op groei, maar net zo belangrijk is dat het werkt leuk blijft. En dat lukt doordat we blijven leren. Maar vooral omdat we ons werk anders doen dan de rest.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling