Ondernemend Friesland nieuws

XiXiX Office Supplies is eerste webshop in Nederland waar je Genderneutraal kan bestellen.

XiXiX Office Supplies is eerste webshop in Nederland waar je Genderneutraal kan bestellen.

De laatste maanden is er een discussie ontstaan over het gender neutraal benaderen van klanten en burgers. De gemeente Amsterdam en NS namen hierin het voortouw door aan te kondigen het “dames en heren” voortaan achterwege te laten en te vervangen door een neutrale aanspreekvorm. Maar niet alleen grote bedrijven en de overheid denken na over de veranderende maatschappij. Ook plaatselijke ondernemers beseffen dat er mensen zijn die zich niet aangesproken voelen als “meneer” of “mevrouw”. Daarom heeft XiXiX Office Supplies besloten de klanten de mogelijkheid te bieden om hun bestellingen genderneutraal te doen.

Modern bedrijf
“We zijn een modern bedrijf”, zegt Hans van der Linden van XiXiX Office Supplies, “en daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van de service aan onze klanten”. In dat kader kwamen ze bij XiXiX tot de conclusie dat het eigenlijk best ouderwets is om de klanten met een aanspreektitel als meneer of mevrouw aan te spreken. “Een bepaalde doelgroep vindt dit niet prettig, en we willen graag dat iedereen zich bij ons thuis voelt”, aldus Van der Linden. Daarom is het bedrijf in Gorredijk de eerste internetonderneming in Nederland waar de klanten bij het plaatsen van een bestelling niet meer hoeven aan te geven wat hun geslacht is. Bij het aanmaken van een account voor het plaatsen van online bestellingen is het keuzevakje “geslacht” dan ook verwijderd. De klanten worden aangesproken met neutrale termen, waarbij het niet van belang is of er een dame of een heer achter het account zit, of iemand die zich genderneutraal voelt.

 

Trendsetter
XiXiX hoopt met deze stap een trend te zetten en collega ondernemers te prikkelen hier ook over na te denken. “Het is een kleine moeite om deze aanpassing te maken. Sommigen zullen het misschien overdreven vinden, maar waarom zou je mensen die liever niet met hun geslacht willen worden aangeduid voor het hoofd stoten”, luidt het standpunt van de directie. Wellicht dat meer bedrijven deze trend gaan volgen. In combinatie met het mooiste telefoonnummer uit de regio 0513- 513 513 doet XiXiX er alles aan het voor haar klant zo makkelijk mogelijk te maken.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement