Ondernemend Friesland nieuws

Zandsculpturen Festival Friesland 2017 gaat niet door

Zandsculpturen Festival Friesland 2017 gaat niet door

Het populaire “Zandsculpturen Festival Friesland” dat de afgelopen jaren 40.000-50.000 bezoekers per editie trok, gaat dit jaar definitief niet door. Dat heeft de organisatie vrijdag bekend gemaakt. Het festival werd sinds 2013 jaarlijks in Sneek georganiseerd, en kreeg regelmatig (inter-)nationale aandacht vanwege onder andere de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculpturen, en “het eerste Zandhotel ter wereld”.

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de organisatie eind vorig jaar in een brief al te kennen gegeven dat het festivalterrein aan de Oppenhuizerweg (voormalig Flexa-terrein) dit jaar niet meer beschikbaar is in verband met plannen voor nieuwbouw. Gezamenlijke zoektochten naar een nieuwe locatie in Sneek liepen op niets uit.

 

Daarnaast heeft de gemeente Súdwest-Fryslân aangegeven geen subsidie meer beschikbaar te hebben voor het festival, waardoor de organisatie ook budget-technisch voor een uitdaging stond.

 

“We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om er samen met de gemeente uit te komen.” aldus organisator Alec Messchaert. “Misschien wel té lang, want inmiddels is het te laat om in een andere plaats alles nog op tijd rond te krijgen.” Toch kijkt Messchaert vooral positief terug op de afgelopen jaren in Sneek: “We zijn ons hier echt thuis gaan voelen! We hebben een zeer hechte samenwerking opgebouwd met allerlei lokale ondernemers en werden door veel mensen al gezien als een ‘vast jaarlijks uitje’”.

 

Enkele weken geleden was de opslag van het Zandsculpturen Festival in Sneek tot overmaat van ramp ook nog eens het doelwit van inbraak en vernielingen. Hoewel er al snel verdachten in beeld waren, duurt het politieonderzoek hiernaar nog altijd voort.

 

De organisatie geeft aan de komende tijd te zullen gebruiken om actief op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. “We hebben prachtige plannen om groots uit te pakken in hét Culturele Hoofdstad-jaar 2018. Daar gaan we nu goed de tijd voor nemen, en een nieuwe locatie biedt uiteraard ook nieuwe kansen. We gaan gesprekken hervatten met andere Friese gemeenten die afgelopen najaar interesse hebben getoond, en staan open voor nieuwe gesprekspartners!”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement