Ondernemend Friesland nieuws

Zeilschool Pean innoveert met gebruik van videoanalyse

Zeilschool Pean innoveert met gebruik van videoanalyse

Zeilschool Pean in Friesland innoveert door op professionele wijze videoanalyse te gebruiken in de zeillessen. De zeilschool heeft een overeenkomst gesloten om een door topzeilers ontwikkeld systeem te implementeren. De cursisten kunnen zichzelf terugzien op beeld om daarmee op een leuke moderne manier veel beter te leren zeilen.

Opnamen op water complexer dan in gymzaal

Bij een turnles is het al heel gewoon. Een kind maakt een radslag over de bok, loopt naar het videoscherm en ziet zichzelf in slowmotion terug. De trainer staat ernaast en geeft tips aan de hand van de beelden. Het is een nieuwe manier om kinderen op een leuke manier veel te leren. Op het water zijn de omstandigheden veel moeilijker. Zeilen doe je immers niet in een gymzaal. Tot nu gebruiken instructeurs bij Pean wel eens hun mobiele telefoon om opnames te maken. Maar dat werkt niet goed genoeg. “Wij nemen goede, waterdichte zoomcamera’s mee en kunnen dan de paar seconden die belangrijk zijn, eventueel close-up en in slowmotion, laten zien. Alles via het platform Sportvid, dat de Nederlandse zeilers aan de wereldtop ook gebruiken. Dat is kwalitatief echt hoogstaand.”, aldus Christophe Meijer.

 

Contact met professionals

Het is niet zomaar dat Pean als eerste deze stap zet. Het toeval wil dat Marit Bouwmeester, gouden medaille Laser Radiaal op de Olympische Spelen 201 6, en haar broer en trainer Roelof hun eerste zeillessen op Pean volgden. “We zijn met hen in contact gekomen over het videoplatform dat zij gebruiken. Afgelopen najaar en winter hebben we ontwikkeld hoe we dat platform voor onze zeilschool kunnen inzetten. Omdat iedereen wil dat veel kinderen op een leuke manier leren zeilen zijn we met elkaar in zee gegaan.” zegt Meijer.

 

Net als in alle andere sporten als skiën of hockey is jezelf terugzien heel leerzaam en leuk. Dat geldt zowel voor de achtjarige optimistkinderen als voor de ervaren 18 jarige laserzeilers. De cursisten krijgen straks een inlogcode in het systeem. Daarmee kunnen ze thuis hun filmpjes nog eens terugzien. Pean wordt overigens geen ‘i-Pad zeilschool’ benadrukt Meijer. “Zeilen leer je door te zeilen en dat doe je buiten op het water.”

 

Trots op kansen pakken

Bij Zeilschool Pean hebben ze veel zin om komend zeilseizoen de nieuwe methode bij een aantal lesgroepen te gaan toepassen. Meijer: ´Eens in de zoveel jaar krijg je de kans om echt innoverend bezig te zijn. We zijn er als zeilschool trots op om op deze wijze samen te werken met de wereldtop.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement