Ondernemend Friesland nieuws

Zestien medewerkers van Rentex Floron en Wasserij De Blinde behalen mbo-diploma

Zestien medewerkers van Rentex Floron en Wasserij De Blinde behalen mbo-diploma

Werken en leren tegelijk, dat kan bij Rentex Floron en Wasserij De Blinde. Vol trots namen zestien medewerkers van Rentex Floron en Wasserij De Blinde afgelopen donderdag 20 april het mbo-diploma logistiek medewerker niveau 2 in ontvangst. Een gedenkwaardig moment, want voor sommige geslaagden was het hun eerste officiële diploma. “Vroeger moest ik niet zoveel van school hebben. Maar dit heeft me wel de motivatie gegeven om door te gaan leren”, aldus de 29-jarige Jitske van der Meer.

De diploma-uitreiking vond plaats bij Rentex Floron in Bolsward, waar familie, docenten, leidinggevenden en directie aanwezig waren bij dit bijzondere moment. Ruim een jaar lang had deze groep medewerkers elke woensdag afwisselend les in Heerenveen of Bolsward van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

 

Theorie in praktijk
De werknemers voor dit opleidingsprogramma waren geselecteerd door Rentex Floron en Wasserij De Blinde en moesten, alvorens ook daadwerkelijk aan de slag te kunnen, een instaptoets maken om door de selectie te komen van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Van de zestien geselecteerden haalden alle studenten met succes het diploma. Een geweldig resultaat , vindt Erik Overzet, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Overzet laat weten: “De studenten vinden het prettig om via deze leerweg onderwijs te volgen. Door het in-company geven van lessen proberen we de afstand zo veel mogelijk te beperken en halen we de dagelijkse praktijk erbij.”

Rentex Floron en Wasserij De Blinde hebben deze opleiding, die af te ronden is in twaalf maanden, samen met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ontwikkeld en dit zal naar verwachting het komende schooljaar zeker een vervolg gaan krijgen.

Titus Mulder, algemeen directeur Rentex Floron en Wasserij De Blinde,: “Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers van groot belang. Doordat wij als wasserij steeds meer te maken krijgen met logistieke uitdagingen willen we onze mensen meekrijgen in deze ontwikkeling. Met het aanbieden van de mbo-opleiding logistiek medewerker geven we onze mensen de kans zich te ontplooien en door te groeien. Dit levert voor alle partijen voordeel op.” Volgens Titus Mulder was er direct na de start van de opleiding vooruitgang te merken bij de medewerkers. Ze zijn meer vragen gaan stellen over de inhoud van het werk, ze kijken verder en worden zich meer bewust van de praktijk waarbij ze nu ook met theorie vragen onderbouwen. “En je merkt dat ze door de mbo-opleiding meer zelfvertrouwen hebben gekregen.” Een nieuwe lichting studenten wordt geselecteerd voor de opleiding die in september 2017 van start gaat.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement