@Wurk in NW Fryslân werpt zijn vruchten af

Op dit moment telt @Wurk in NW Fryslân drie groepen die elk worden begeleid door een coach. De groepen komen maximaal een half jaar twee dagdelen per week bijeen voor groepsbijeenkomsten, individuele gesprekken, bedrijfsbezoeken en ze volgen trainingen. Deelnemer Tinka: “Ik heb, samen met mijn groep, onder meer een training gevolgd met als doel heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Hiermee werden we bewust van wie wij zijn, wat we kunnen en bovenal wat wij daarmee op de arbeidsmarkt willen. We leerden anders kijken naar ‘handicaps’ als leeftijd, weinig werkervaring en gebrek aan opleiding. En dat elke nadeel is om te buigen naar een voordeel.”

Deelname werkzoekenden

Projectleider Klaas Leen van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân: “De aanmeldingen voor @Wurk in NW Fryslân gaan boven verwachting goed. Veel vrouwen én mannen in de regio Noardwest Fryslân willen graag aan het werk maar ondervinden hinder van hun leeftijd of lange onderbreking van hun loopbaan. Tijdens dit project komen ze erachter waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en waar hun kansen op de arbeidsmarkt liggen.” De ambitie is om twee deelnemers per week te laten uitstromen naar werk. De Dienst koerst voor 2009 op 70 arbeidsbemiddelingen in de regio.

Deelname werkgevers

Voor de deelnemende werkzoekenden die aan @Wurk in NW Fryslân deelnemen, is een werkplek of stageplaats nodig. Hoewel de aanmeldingen van werkgevers naar wens verlopen, zijn meer bedrijven uit de regio van harte uitgenodigd zich aan te melden voor het project. Zij kunnen rekenen op een gemotiveerde medewerker met waardevolle talenten. Bovendien verzorgt de Dienst in overleg met de werkgever de eventuele scholing van de medewerker.


		
Delen via

Vergelijkbare berichten