10 jaar FMXXL: ‘Supporter van werkgeluk’

Ze gaan elke dag voor een werkgelukkige werkomgeving bij bedrijven en organisaties, maar ook binnen hun eigen bedrijf FMXXL in Leeuwarden en Zwolle staat een gezonde en inspirerende werkomgeving hoog op de prioriteitenlijst. Dit jaar viert de facilitaire managementorganisatie haar 10-jarige bestaan en per 1 maart verhuizen ze naar een nieuw en innoverend kantoorconcept bij Mr. Green in Zwolle.

Eigenaren Simon Huismans – tevens oprichter van FMXXL – en Willemijn Bergsma geloven in de kracht van de werkgelukkige werkomgeving. “De afgelopen tien jaar krijgt facilitair management steeds meer toegevoegde waarde. Onze integrale benadering van facilitaire en huisvestingsvraagstukken heeft een positieve uitwerking op de totale werkomgeving binnen bedrijven en organisaties. Het werkgeluk komt centraal te staan en krijgt een boost”, leggen Bergsma en Huismans uit.

Ze willen hun opdrachtgevers kennis laten maken met de filosofie van de werkgelukkige werkomgeving. ‘’Wij gaan voor een positieve facilitaire XXL-beleving en dragen bij aan een toekomstbestendig facilitair management bij onze opdrachtgevers. We kennen de impact van werkgeluk, de kracht van een passende werkomgeving en de rol van facilitair management hierbij. We richten ons hierbij onder andere op de volgende vier pijlers: werkomgevingen optimaliseren, werknemers laten excelleren, werkprocessen of facilitaire diensten optimaliseren en werkgeluk stimuleren.”

Jubileum

Tien jaar geleden startte Huismans de facilitaire managementorganisatie FMXXL. Twee jaar later kwam Bergsma erbij en samen hebben ze het bedrijf het afgelopen decennium verder uitgebouwd. Het jubileum wordt gevierd door onder anderen belangrijke klanten uit de cultuur-, zorg, overheids- en onderwijswereld in het zonnetje te zetten. Ook komt er dit jaar een leuk feest voor alle werknemers met hun partners.

Op het moment werken er twintig vaste en tien flexibele betrokken medewerkers bij FMXXL. Een voorbeeld van de betrokkenheid is dat de beide eigenaren door het voltallige personeel werden verrast met een tijdschrift ter ere van het 10-jarige jubileum van hun bedrijf. “De glossy is gemaakt door onze medewerkers en er zijn ervaringen van onze klanten en het personeel in te lezen. Er staan fantastische verhalen in.”

Intern wordt er bij FMXXL veel aandacht besteed aan een werkgelukkige werkomgeving voor het eigen personeel. “We kijken naar de ‘menskant’ om het zo maar te zeggen. Zo hebben we een intern handboek voor werkgeluk en krijgt iedere werknemer, naast de reguliere vrije dagen, één werkgeluksdag per jaar. Dat het goed werkt, blijkt ook uit de vele aanmeldingen op onze vacatures. We hebben keus uit de beste kandidaten. Dat komt mede door mond-op-mond reclame. Je ziet dat ook bij onze klanten, die ons aanbevelen bij elkaar. Zo krijg je een sneeuwbaleffect van nieuwe klanten.”

Verhuizing

De verhuizing naar Mr. Green in Zwolle sluit nauw aan bij de idealen van FMXXL. De innovatieve kantoorlocatie ligt direct aan de A28 en beschikt over volledig ingerichte ruimtes en ergonomische werkplekken, die bijdragen aan de work-life balance van de gebruikers.  “Het is een verzamelpand met een hele inspirerende inrichting waar bedrijven naar eigen behoefte gebruik kunnen maken van de verschillende faciliteiten. Het werken daar wordt een feestje. We nodigen onze (potentiële) klanten dan ook graag uit op ons nieuwe kantoor. Het vormt een inspiratiebron om te kijken hoe je een bedrijf duurzaam en prettig kunt inrichten voor medewerkers.“

Vergelijkbare berichten