100 jaar jubileum Sikma

De eerste winkel van Sikma is opgericht op 12 mei 1922 en is na verschillende verhuizingen door Kees Sikma nu al ruim 70 jaar gevestigd op deze unieke plek aan de Jongemastraat. Service, Kwaliteit en Advies staan nog steeds hoog in het vaandel na al die jaren.

Begin

Wat ooit begonnen is met de verkoop van Singer naaimachines, Esso-gasflessen, lampenkappen, porselein, klein-meubelen en kinderwagens is mede door Auke Sikma uitgegroeid naar een mooie winkel die de klant een breed en zeer divers assortiment biedt in Speelgoed, Kookwaren en Naaimachines. De diverse kwalitatieve merken die je door het gehele assortiment terugvindt in de winkel zijn nog altijd een belangrijk deel van de keuzes die zij nu maken. "Wij willen de klant graag persoonlijk helpen en vakkundig uitleg geven bij zijn of haar aankoop. Naast de verkoop van meerdere merken naaimachines kan de klant ook nog steeds voor reparaties aan hun machine bij Sikma terecht.

Eigen strategie

Sikma heeft altijd hun eigen strategie bepaalt en blijven daarom ook als volledig zelfstandige onderneming inkopen op beurzen in binnen- en buitenland. Op deze manier proberen zij zich te onderscheiden, snel in te spelen op trends en willen juist dat aanbieden wat een ander nog niet heeft. Sikma heeft het. Het huidige assortiment wat aangeboden wordt sluit aan op de plaatselijke behoefte waarbij er goed gelet wordt op de kwaliteit, prijs, duurzaamheid, trendgevoeligheid en de service die daarbij komt kijken.

Kor en Tineke zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.  Bolsward is en blijft een gezellig aantrekkelijk historisch centrum houden waar de klant nog veel te kiezen heeft in een mooi gevarieerd winkelaanbod. “We willen onze klanten via deze weg dan ook graag bedanken dat zij ons nog steeds weten te vinden om gezellig te shoppen of gewoon een aantal boodschappen te halen voor eigen gebruik”.

Zo gaan Kor, Tineke, Auke en Martine, zus Margrietha en pake Auke op de achtergrond, samen met hun winkelhulpen Sonja en Anna vol goede moed door met het runnen van de zaak. Met de stelregels: goed ondernemerschap, hard werken, verantwoordelijkheidsgevoel en denken in oplossingen hopen ze de volgende 100 jaar weer te kunnen zeggen……. Sikma heeft het.

Delen via

Vergelijkbare berichten