21 maart 2018: DuurzaamDoen lezing over economische kansen van de energietransitie

Klimaatdoelstellingen
Ons kabinet heeft afspraken gemaakt in het kader van de klimaatdoelstellingen van Parijs en de lat hoog gelegd. Eerder hadden wij ook al afspraken gemaakt in ons eigen SER Energieakkoord. De borgingscommissie van dit akkoord vraagt nu om naleving van die afspraken.

Wet Milieubeheer
Voor ondernemers is de informatieplicht in de Wet Milieubeheer in het rijtje maatregelen die het kabinet gaat nemen misschien wel het meest opvallend. Deze Wet schrijft al jaren voor dat bedrijven energiebesparingsmaatregelen moeten nemen die ze in vijf jaar kunnen terugverdienen. Dat zijn relatief eenvoudige maatregelen. Ook al klinkt het allemaal vrij dwingend, is deze omgekeerde bewijslast uiteindelijk niet erg voor een ondernemend Nederland.

Kansen
Deze dreigende bekeuring gaat ondernemers namelijk geld opleveren. Want als je als ondernemer met de rekenmachine in je hand door het pand loopt ontdek je welke gigantische rendementen je kunt maken door energie te besparen (met behoud van comfort). Als je vervolgens de lat zelf nog iets hoger legt en je als bedrijf “energie 0” of “energieleverend” gaat worden ontdek je dat je dat vaak eenvoudig kan doen op basis van je energierekening.

Wil je meer weten over de economische kansen van de energietransitie kom dan 21 maart 2018 naar de DuurzaamDoen lezing.

Programma
11.45 uur inloop met een broodje
12.15 uur welkom door Roeland Westra
12.20 uur Ruud Koornstra, Kansen van de Energietransitie
13.05 uur Menno Kuus, Energiecase Raadsma IJzerwaren
13.20 uur ruimte voor vragen en discussie
13.30 uur Afronding

De lezing vindt plaats op woensdag 21 maart 2018 van 12.15 uur tot 13.30 uur
Aan de Anne Wadmanwei 6, 8915 BD EJ Leeuwarden
Inloop met een broodje vanaf 11.45 uur

Interesse?

Klik hier voor meer informatie.

Delen via

Vergelijkbare berichten