25-jarig jubileum De Pleats Burgum

Hun naam staat in de regio en een stukje daarbuiten synoniem voor gastvrijheid. En dat houdt De Pleats in Burgum al 25 jaar vol.

Even terug in de tijd: op 1 december 1997 gingen Eelke en Geesje Duursma samen los in Burgum.  Inmiddels is de horecazaak uitgegroeid tot een warme ontmoetingsplek in het hart van Friesland, waarbij hun motto is ‘altijd gastvrij!’ Dat gaat natuurlijk niet zonder een goed team en het zijn dan ook de mensen waar de eigenaars trots op zijn. Van de 50 medewerkers zijn er diverse mensen die al 20 jaar bij De Pleats werken.

Gastvrijheid bieden

Ups-and-downs in die 25 jaar? Ach ja, zo zeggen Eelke en Geesje: die downs; dat waren de crisissen die we allemaal kennen: MKZ, bankencrisis en coronacrisis. Maar de vele ups maken dat meer dan goed, zo begrijpen we. “We hebben prijzen gehad voor duurzaam ondernemerschap en ik heb een Koninklijke onderscheiding gehad. Dat zijn allemaal leuke dingen, los van alle feesten die we hier hebben mogen meemaken met gasten”, aldus Geesje Duursma. Ze voegt eraan toe dat De Pleats gewoon door wil gaan met dat doen waar ze goed in zijn: gastvrijheid bieden.

Foto: Trynke Havinga

Vergelijkbare berichten