E. Drost b.v. bestaat 60 jaar

E. Drost b.v. blaast dit jaar maar liefst 60 kaarsjes uit! Een prachtig familiebedrijf dat inmiddels al 3 generaties telt. Maar wat is nou hun geheim?

Februari 1963 begon Eelke Drost zijn eigen bedrijf, een eenmanszaak waarin hij zichzelf verhuurde in het grondverzet met zijn eigen aangekochte kraan. Na een aantal jaar begon Eelke in 1978 zijn eerste schepen te lossen en verdween het grondverzet steeds verder.

Zijn zoon, Ger, hielp hem dagelijks in zijn bedrijf en in 1989 is hij dan ook in het bedrijf gekomen en zijn ze samen een maatschap aangegaan. Na 5 jaar was het dan echt tijd dat Ger de touwtjes van zijn vader overnam. Dit zorgde voor een enorme groei in het bedrijf. In 2003 kocht Ger Altenburg over en werd E. Drost b.v. een steeds groter begrip in de wijde omgeving van Drachten. Zijn hoogtepunt was in 2006/2007, hij had destijds 27 medewerkers in dienst.

Tijdens de crisis in 2011 kreeg het bedrijf het zwaar en begon te krimpen. Maar bleef hij altijd kwaliteit leveren aan zijn klanten. En dit doen ze tot op de dag van vandaag nog steeds.

Zo’n lange geschiedenis kent natuurlijk vele kanten, zo ook het verhaal van de zoon van Ger: Dennis. Sinds het moment dat hij geboren was kwam hij meerdere keren per week bij zijn vader op de zaak, al snel hielp hij dan ook graag mee waar het kon. Zijn hele studieperiode heeft hij dan ook gespendeerd aan alle aspecten van de overslag en bedrijfsvoering om ter zijner tijd het bedrijf over te kunnen nemen.

In 2022 is Dennis dan ook fulltime bij het bedrijf ingestapt als medewerker op kantoor, waar hij over het algemeen de touwtjes in handen heeft. Het olijke duo zit dan ook gezamenlijk in het ‘directeurshok’ in het portacabin op de zaak.

Vergelijkbare berichten