De kleine geschiedenis van de Hollandse Keuken
Op zondag vanaf 15.00 uur presenteert Jacques Meerman er zijn nieuwe boek: De kleine geschiedenis van de Hollandse keuken. Dit in samenwerking met van der Velde boeken en Albert Kooy. Albert Kooy, executive chef Stenden, SVH Meester-kok, maar vooral ook belangrijk voorman van Dutch Cuisine, gaat in gesprek met Jacques Meerman over de opmerkelijke geschiedenis van onze keuken. De presentatie zal opgeleukt worden met gerechtjes uit het boek. Met alle plezier zal Jacques Meerman zijn boek signeren.
Markt
Naast de eettentjes is er de markt. De markt is bedoeld om boodschappen te doen. Er is veel te koop. Alles is van regionale boeren, jagers, slagers en kaasmakers. Verse herfstgroenten, gedroogde bonen, pompoenen, aardappelen en bieten komen zo van het erf. Te koop zijn ook de Friese gans, van borst en bout tot gehakt en gedroogde worst. Toch mooi Fries scharrelvlees. Vers vlees, veel worsten, bijzondere kazen. Maar ook voor thuis de grote verscheidenheid aan vers gemaakte Turkse hapjes voor bij de borrel.
Naast dit alles is er ook gedacht aan de kinderen. Neem ze dus vooral mee. Ook bijzonder is het podium, daar zullen zeer regelmatig bandjes op te beluisteren zijn. De Hallen zijn vrij toegankelijk voor iedereen (dus ook voor rolstoelers) en is gratis.