Aanleg glasvezelnetwerk Harlingen gestart

Donderdag 16 maart 2023 hebben Mr. Drs. Paul Schoute (wethouder gemeente Harlingen), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk), Edwin Schurink (Sr. Projectmanager Bouw DELTA Netwerk) en Dirk Slot (Projectmanager BAM Telecom) gezamenlijk een eerste schop in de grond gezet bij Café ’t Noorderke in Harlingen, waarmee het officiële startsein is gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Mr. Drs. Paul Schoute, wethouder van de gemeente Harlingen is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Het hebben van een snel internet wordt steeds belangrijker voor zowel onze inwoners als de bedrijven. Thuiswerken en razendsnelle nieuwe ontwikkelingen laten zien dat er een behoefte is aan meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Het is dan ook fijn dat we nu in de gemeente Harlingen een start gaan maken met de aanleg van glasvezel in de stad en onze twee dorpen,” aldus wethouder Schoute.

Mooie samenwerking met mooie resultaten

Piet Grootenboer, directeur van DELTA Netwerk, vult aan: “Wij zijn blij dat onze goede samenwerking met de gemeente en vele anderen, heeft geleid tot positieve reacties van de inwoners. Dat is ook gebleken uit de mooie resultaten die wij tijdens onze campagne hebben behaald. Reden te meer om de gemeente Harlingen zo snel mogelijk aan te sluiten op onze nieuwste generatie glasvezel waarmee de hoogste snelheden kunnen worden behaald. Zo kan iedereen straks zorgeloos genieten van een stabiele en toekomstbestendige glasvezelverbinding.”

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer BAM Telecom het glasvezelnetwerk aan in Harlingen. Dirk Slot, projectmanager bij BAM Telecom vertelt: “Wij zijn erg blij met deze mooie opdracht van DELTA Netwerk en zien uit naar een goede samenwerking met de gemeente Harlingen. Aan het project is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. We hebben hierin kunnen rekenen op een constructieve bijdrage van de gemeente en overige stakeholders. Hiervoor onze oprechte dank. We gaan ons voor de volle 100% inzetten om de overlast voor inwoners en passanten zoveel mogelijk te beperken. Verder heeft de veiligheid in onze dagelijkse werkzaamheden de hoogste prioriteit voor onze medewerkers en de inwoners van de gemeente. We spreken de wens uit om er samen een mooi project van te maken en zien er naar uit om aan de slag te gaan in de mooie gemeente Harlingen!”

Vergelijkbare berichten