Aannemingsmaatschappij Friso gestart met bouw Nederlands grootste autoverhuurlocatie Schiphol

Op Schiphol is Aannemingsmaatschappij Friso Almere, onderdeel van Friso Bouwgroep uit Sneek, gestart met de bouw van een nieuwe autoverhuurlocatie. Het Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit van autoverhuurders in Nederland en biedt plaats aan ca. 2500 auto’s. De vijf grootste autoverhuurders op Schiphol komen er samen onder één dak, met daarop 17.000 m2 aan zonnepanelen. Met de nieuwe locatie stimuleert Schiphol de autoverhuurders om de transitie te maken naar elektrische voertuigen.

Met de elektrische faciliteiten van het nieuwe Car Rental Service Center investeert Schiphol in de transitie naar elektrische mobiliteit van en naar de luchthaven. De zonnepanelen produceren een grote hoeveelheid stroom, die gelijkstaat aan het jaarverbruik van ca. 1000 huishoudens. Met de nieuwe elektrische infrastructuur kunnen meer dan 300 elektrische auto’s gelijktijdig opladen. Dit draagt bij aan de doelstelling van Schiphol om het vervoer van en naar de luchthaven zoveel mogelijk te verduurzamen. Arthur Reijnhart, Directeur Commercial bij Schiphol: “Met de nieuwe locatie zorgen we niet alleen voor betere faciliteiten voor de autoverhuurders, maar bovenal stimuleren we het gebruik van elektrische auto’s. Als het aan ons ligt, wordt het de normaalste zaak van de wereld om met een elektrische auto van en naar Schiphol te rijden. Samen met de autoverhuurders slaan we die weg in.”

Bouw eind 2024 afgerond

Het ontwerp is van De Zwarte Hond Architecten en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Friso. De verwachting is dat de bouw eind 2024 is afgerond. Op dat moment verplaatsen Hertz, Sixt, Europcar, Enterprise en Avis/Budget van Schiphol Centrum en Schiphol Zuid naar Schiphol Noord. Voor klanten die een auto huren, verandert er niets. Zij halen hun huurauto nog steeds op vlakbij de terminal.

Foto: Nunes dos Anjos

Vergelijkbare berichten