AB Vakwerk versterkt haar agrarische positie door overname van Zwaagstra Diensten uit Boornbergum

 De coöperatie is al ruim 60 jaar actief in de agrarische sector als uitzendbureau en ontwikkeld zich steeds meer als agrarisch dienstverlener. Leden van de coöperatie worden niet alleen snel en goed geholpen bij ‘ziek & piek’, maar kunnen in toenemende mate voor specialistische werkzaamheden bij AB Vakwerk terecht. In 2023 is de coöperatie zelf gestart met het bestrijden van Ridderzuring.  Met de overname van Zwaagstra Diensten vergroot én professionaliseert AB Vakwerk deze dienstverlening.

Blijven investeren in machinepark

Elk jaar wordt er fors geïnvesteerd om alle diensten te voorzien van de modernste apparatuur. Klauwverzorgingsboxen, aardappelselectiekarren, drones of quads zijn een aantal van de machines die binnen het machinepark van AB Vakwerk vallen. De quads zijn voorzien van professionele spuitapparatuur waarmee onze medewerkers op pad gaan om de ridderzuring te bestrijden. ‘Ridderzuring is lastig te bestrijden door zijn diepe wortels en grote bladeren’ stelt Jack Hogervorst, manager agri bij AB Vakwerk. ‘Onze gecertificeerde medewerkers rijden met de quads over het land om dit onkruid met speciale appratuur te bestrijden. 

Focus op groei ridderzuring bestrijding

In de periode dat wij deze dienst hebben gepresenteerd kwam tegelijkertijd de kans om het bedrijf van Jan Zwaagstra over te nemen. Zwaagstra heeft zich al vele jaren bewezen als specialist op dit gebied. ‘Met deze overname zien we een mooie kans om onze leden nog beter van dienst te zijn’ aldus Hogervorst. Voor 2023 staat er al een 3500 ha op de planning. De komende jaren willen wij dit verder uitbreiden. Ook last van ridderzuring? Kijk op abvakwerk.nl/ridderzuring voor meer informatie.

Vergelijkbare berichten