Accent gaat per 1 november verder als Arcus IT 

Al ruim een jaar geleden bundelden wij de krachten met de Friese IT-dienstverlener Accent. Om zo ook de noordelijke provincies goed te bedienen en nog meer expertises aan te bieden aan onze klanten. Nu we beide bedrijven succesvol met elkaar hebben geïntegreerd, is het tijd om de volgende stap te zetten: Accent gaat per 1 november 2023 officieel verder als Arcus IT.  

Het samengaan van Accent en Arcus IT werd gestimuleerd door het feit dat investeerder Egeria een meerderheidsbelang nam in beide partijen. Hierdoor werd het nog aantrekkelijker om samen op te schalen. “Klanten vragen steeds vaker om complexe en multidisciplinaire dienstverlening. Om dat te bieden is schaalvergroting noodzakelijk. We zijn dus trots dat we nu samen met Arcus IT en Egeria meebouwen aan een bedrijf dat landelijk opereert en tegelijkertijd een sterk regionaal karakter heeft. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten hiermee de beste dienstverlening bieden, ook in de toekomst”, aldus de directie van Accent. 

Specialistische kennis & financiële slagkracht 

Voor Arcus IT is deze overname onderdeel van de explosieve groei die ze de afgelopen jaren doormaakten. In 2016 telde het bedrijf slechts achttien medewerkers, vandaag de dag zijn dat er 425. Verspreid door heel het land, om zo klanten lokaal te bedienen. “Zo zijn we al jaren trendsettend in de samenvoeging van ICT Managed Service Providers”, zegt Rob Verbeek, oprichter en CEO van Arcus IT Group. “Arcus IT heeft nu in Egeria een krachtige partner gevonden die naast financiering ook veel ervaring meebrengt met het opschalen van ondernemingen. En samen met Accent voorzien we in de groeiende vraag naar specialistische kennis rondom data en security.” 

Blik op de toekomst 

Als de explosieve groei iets aantoont, is dat Arcus IT niet stilstaat. Onze focus ligt de komende jaren bij het uitbreiden en ontwikkelen van nog specialistischere dienstverlening en knowhow, zodat onze klanten maximaal profiteren van de kansen die IT biedt. Door samen te gaan met andere IT-partijen, voegen we steeds meer expertise toe. Zo brengt Accent jarenlange ervaring met (Cloud)telefonie mee, JSR hun expertise in Microsoft 365-consultancy en Infradax hun kennis van circulaire IT. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Met al die specialismes luiden we samen de toekomst van IT in!  

Vergelijkbare berichten