Administratiekantoor Van Oldenmark: ‘De wondere wereld van cijfers’

Administratiekantoor Van Oldenmark in Leeuwarden begon 18 jaar geleden met voornamelijk Friese klanten. Inmiddels bedient het laagdrempelige kantoor zo’n 400 zakelijke klanten door heel Nederland en ver daarbuiten, van ZZP-er tot multinational.

“Ik kom uit een horecafamilie”, vertelt Pascal van Oldenmark, eigenaar van Administratiekantoor Van Oldenmark, “en heb een opleiding aan de Middelbare Hotelschool afgerond. Tijdens deze opleiding kreeg ik het advies: ‘Pascal, je moet iets met cijfers en bedrijfsvoering gaan doen’. En dat was een zeer waardevol advies! Ik ben namelijk altijd al dol op cijfers en ondernemen geweest. Daarom deed ik als vervolgstudie ‘Accountancy’ en specialiseerde me via diverse opleidingen in boekhouding, bedrijfskunde en belastingen. Ik kreeg mijn eerste baan bij een heel leuk accountantskantoor in Leeuwarden en werkte daarna bij de gemeente Leeuwarden, waar ik verschillende functies bekleedde, onder andere die van belastingdeurwaarder. In 2005 richtte ik in Leeuwarden Administratiekantoor Van Oldenmark op, een laagdrempelig kantoor aan de kant van de accountancy. Inmiddels werk ik met een enthousiast team van vijf mensen, samen adviseren wij iedere dag met veel plezier ondernemers op het gebied van administratie, belastingen en bedrijfsadvies. Wij nemen onze klanten graag mee in de wondere wereld van cijfers en geven maatwerkadvies. Het is aan de ondernemer zelf om hiermee wel of niet iets te doen. Om een voorbeeld te geven: Bij de aanlevering van periodieke cijfers geven we bij de ondernemer aan wat voor belastingdruk ze kunnen verwachten.”

Lokale ondernemers

Tijdens Corona gaf het administratiekantoor onder andere veel adviezen over de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers, red.) Een regeling die Pascal Van Oldenmark zelf -vanuit een andere eigen onderneming – heeft geschreven. “Doordat wij klanten adviseerden de TOZO, indien mogelijk, aan de kant te zetten, hebben wij nu bijna geen ondernemers die problemen hebben met het terugbetalen hiervan”, legt Pascal uit. “Verder adviseren wij ook veel lokale startende ondernemers of ondernemers die in zwaar weer zitten. Hierin hebben wij veel ervaring omdat ik een aantal jaren voor ‘Bureau Zelfstandigen Fryslân’ heb gewerkt. Ook adviseren wij zo’n twee keer per jaar ondernemers die ons advies niet kunnen betalen. We kijken dan of de onderneming levensvatbaar is en blijft, meestal is dit advies dan gratis. Mijn achtergrond in de horeca komt mij en mijn team goed van pas, we doen niet alleen de boekhouding voor klanten, we geven ze ook handvatten dat zus of zo tot dit en dat kan leiden. We zijn echt geïnteresseerd in onze klanten, beschikken over een grote kennis en bieden daardoor hoge kwaliteit, zonder daarbij een titel als accountant te hoeven voeren.”

Schone taak

Sinds enige tijd is Van Oldenmark een erkend leerbedrijf en leidt ze enthousiaste mensen in drie jaar tijd op tot boekhoudkundige. Pascal: “Wat we hierbij merken is dat de wereld verder is gegaan, maar de opleiding niet. Aan ons de schone taak om de buitenwereld te laten zien dat boekhouders geen stoffige cijvernerds zijn en dat we zelfs een robot gebruiken die 80 procent van alle boekingswerkzaamheden kan wegnemen. Maar zoals gezegd blijven we ook in mensen investeren. We hopen in de toekomst het team nog verder uit te breiden, zodat nog meer ondernemers door onze adviezen succesvol en met passie kunnen ondernemen.”

Vergelijkbare berichten