Advocaat zoekt de uitdaging

Uitdaging

Wanneer ik mijn baan saai zou vinden, dan zou ik uitzien naar iets anders. Om die reden maakte ik in 2004 de overstap van de IT-wereld naar de advocatuur. In de IT kon ik mijn gedrevenheid onvoldoende kwijt. De dynamiek in de advocatuur spreekt me aan, contacten met tal van partijen, presteren onder druk en liefst een paar stappen vooruit denken. Je klant bijstaan om voor hem het beste resultaat te halen en daarbij – liefst – je tegenpleiter te slim af zijn, heerlijk. Ook privé zoek ik die uitdaging, in de survivalruns waaraan ik deelneem en bijvoorbeeld in het beklimmen van de Kilimanjaro. Dat laatste overigens niet alleen voor de uitdaging, maar ook voor een goed doel.

Meerwaarde

De advocaat die met zijn tijd mee gaat is net zo goed ondernemer als advocaat. Innovatief omgaan met een dienst die inhoudelijk hetzelfde blijft, dat is de uitdaging. Een goed advies moet natuurlijk gewoon een goed advies blijven. Tegelijkertijd moet je voortdurend kijken naar wat de markt van je vraagt en hoe je daarop kunt anticiperen. Een goede advocaat denkt verder, die denkt zaak overstijgend in plaats van ‘uurtje-factuurtje’. Ik vind dat de dienst die je levert meerwaarde moet hebben, want wat is het nut van een dienst die niets toevoegt? Niets. Bovendien: als dienstverlener vraag je geld voor wat je doet. Daarbij hoort een helder verhaal over de meerwaarde die jij je klant biedt. Om die reden leg ik graag uit wat ik doe en hoe dit een meerwaarde is voor de klant. Is dat saai? Oordeelt u zelf.

Jan-Gerrit Meijerink is advocaat bij Yspeert VWL Advocaten. Hij houdt zich bezig met het financieel recht, waaronder in het bijzonder thema’s als hypotheekverstrekking, kredietverstrekking, renteswaps en beleggingsschade.

Delen via

Vergelijkbare berichten