AEGON legt pensioenoverzicht uit op YouTube

Bijna elke werkende Nederlander krijgt van zijn pensioenfonds of verzekeraar een jaarlijks pensioenoverzicht. Toch is er maar weinig belangstelling voor. Een reden voor AEGON om het formulier eens goed toe te lichten met een filmpje op het eigen YouTube-kanaal.

Uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat maar een op de drie Nederlanders zijn pensioenoverzicht grondig doorleest. Veel te weinig vindt AEGON. Want met de nieuwe indeling van het pensioenoverzicht is er best snel heldere informatie uit te halen.

Dezelfde bewoordingen
Pensioenfondsen en pensioenverzekeraars zijn tegenwoordig verplicht om werknemers een ‘uniform’ pensioenoverzicht te verstrekken. Dat betekent dat ze hun pensioeninformatie in dezelfde volgorde en met dezelfde bewoordingen presenteren. Het jaarlijkse pensioenoverzicht dat vrijwel alle Nederlandse werknemers krijgen, beslaat, inclusief de toelichting, echter al snel een pagina of tien.

Op video
Om de consument daarmee te helpen heeft AEGON een toelichting op video gezet. In drie minuten toont het filmpje waar de consument een antwoord kan vinden op de belangrijkste drie vragen:

1.    Wat krijg ik als ik met pensioen ga?
2.    Wat krijgen mijn nabestaanden als ik kom te overlijden?
3.    Wat krijg ik als ik honderd procent arbeidsongeschikt raak?

Juist omdat pensioenoverzichten allemaal dezelfde indeling hebben, kan het filmpje ook mensen op weg helpen die niet een pensioen bij de Haagse verzekeraar hebben verzekerd. Er zijn twee versies van het filmpje beschikbaar: een voor pensioenregelingen waarbij de pensioenuitkering al bekend is, en een voor beschikbare-premieregelingen.

De filmpjes zijn te bekijken op www.aegon.nl/pensioenoverzicht.

Delen via

Vergelijkbare berichten