AFI Security breidt uit met regiokantoor in Drachten

Ik verwacht dat we dit jaar het aantal werknemers van 40 naar 80 verdubbelen en ook het werkgebied breidt zich sterk uit. Naast de drie Noordelijke provincies zijn we ook actief in Noord-Holland en in Noord-Duitsland.

Ik sluit niet uit dat we op termijn kunnen doorgroeien naar een landelijke organisatie”.  Bij de opening van het nieuwe regiokantoor in Drachten was Alwin Fokke ook een warm pleitbezorger voor een nauwe samenwerking met gemeenten.  Bijvoorbeeld bij het aanstellen van straatcoaches. De preventieve werking kan veel onheil voorkomen. “Beveiliging is meer dan mensenwerk alleen. We maken gebruik van de modernste technieken. De combinatie van goed opgeleide mensen en slimme technische toepassingen hebben kwaliteitswerk als resultaat”, aldus de enthousiaste directeur.

Eregast Klaas Wiltink, voormalig persvoorlichter en woordvoerder van het politiekorps Amsterdam-Amstelland, verwacht dat de komende jaren de samenwerking tussen politie en particuliere beveiligingsdiensten zal toenemen. “Er zijn diverse taken die door particuliere beveiligers kunnen worden gedaan, waardoor goed opgeleide politiemensen zich echt met criminaliteitsbestrijding kunnen bezig houden. Voorwaarde is wel dat de politie de regie houdt en dat de particuliere beveiligers ook goed opgeleid zijn. We zien momenteel – en dat is een positieve ontwikkeling – dat een behoorlijk aantal beveiligers de BOA opleiding hebben gedaan. BOA staat voor Buitengewoon Opsporings Ambtenaar”. Wiltink was ook een warm pleit bezorger voor meer sociale controle en meer preventie initiatieven bij burgers en bij ondernemers. “Samen met de politie en de particuliere beveiligers kunnen we de criminaliteit misschien een stukje terugdringen”.     

Delen via

Vergelijkbare berichten