Als Friese zzp’er in de bouw starten? Lees hier de belangrijkste adviezen

In de bouwsector liggen genoeg kansen op dit moment en je kunt hoge tarieven vragen, aangezien er voor veel vakmensen een tekort is. Natuurlijk begrijpen we dat het ook best een uitdaging kan zijn om als ondernemer te starten. Je moet dan immers je eigen zaakjes regelen en dat is best pittig, maar tegelijkertijd maken uitdagingen het leven natuurlijk ook aantrekkelijk. Bovendien: als je je goed voorbereid en gemotiveerd bent, dan kom je een heel eind. Met de adviezen uit dit artikel ga je als Friese zzp’er in de bouw in ieder geval voor een grandioze start! 

Advies 1: persoonlijke beschermingsmiddelen kopen 

Het is belangrijk dat de veiligheid altijd centraal staat en daarom is het relevant om persoonlijke beschermingsmiddelen te kopen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en zeker als je werkt in de bouw loop je veel risico. Welke persoonlijke beschermingsmiddelen je nodig hebt, is voor een deel afhankelijk van je type beroep. Maar er zijn sowieso algemene veiligheidsmiddelen die vrijwel iedereen in de bouw draagt en als beginnende zzp’er doe je er goed ook aan om deze aan te kopen. 

Koop sowieso een veiligheidsbril op sterkte bij Seeh.nl. Je ogen zijn immers kwetsbaar en die dien je goed te beschermen. Je wilt uiteraard ook geen gehoorbeschadiging oplopen en derhalve is het relevant om goede gehoorbeschermers aan te kopen. In de bouw sleep je doorgaans ook met zware objecten en die moet je niet op je voet krijgen. Daarnaast doe je er goed aan om te investeren in veiligheidsschoenen, ademhalingsbescherming en ga zo maar verder. O, ja en let er goed op dat ze voldoen aan de juiste keurmerken. Bezuinig er zeker niet op, want het gaat wel om je gezondheid! 

Advies 2: financiële risico’s minimaliseren

Als zzp’er loop je natuurlijk meer risico dan iemand in loondienst. Dan heb je immers een vast inkomen en als zzp’er ben je afhankelijk van opdrachtgevers. Natuurlijk is er op dit moment veel werk in de bouw te vinden, maar je weet natuurlijk niet hoe de toekomst eruit ziet. Bovendien kun je te maken krijgen met een bedrijfsongeval en dan zit je ook zonder geld als zzp’er. In loondienst word je dan doorbetaald maar als zzp’er niet. 

Daarom is het ook verstandig om de juiste verzekeringen af te sluiten. Voor een zzp’er in de bouw is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zeker geschikt. Mocht je dan arbeidsongeschikt raken, dan krijg je als ondernemer geld van de overheid. Op dit moment is die verzekering nog niet verplicht, maar in de toekomst waarschijnlijk wel en dat heeft ook een reden. In de financiële problemen raken, is immers erg stressvol. Overigens is het ook belangrijk om andere verzekeringen af te sluiten. 

Delen via

Vergelijkbare berichten