AquaZoo viert twintigste verjaardag met tijdelijke expositie: Ocean Bricks

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat AquaZoo Leeuwarden de eerste keer haar deuren opende als dierentuin. De jaren daarvoor fungeerde de locatie als recreatiegebied en als otterpark AquaLutra. De verjaardag wordt dit jaar gevierd met onder andere de tijdelijke expositie: Ocean Bricks. Vanaf 1 april zijn er meer dan twintig bijzondere dieren te bewonderen. De dieren zijn namelijk gemaakt van duizenden bouwsteentjes.

General manager Jeroen Loomeijer: “We kijken er erg naar uit om de twintigste verjaardag van AquaZoo te vieren met de bezoekers. Speciaal voor de gelegenheid komt de burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma, de openingsceremonie verzorgen. En wie jarig is, trakteert! We overhandigen 250 toegangskaartjes aan de burgemeester. De kaarten komen vervolgens terecht bij gezinnen die een dagje dierentuin niet kunnen veroorloven.”

Expositie

De levensechte bouwwerken zijn van zaterdag 1 april tot en met zondag 18 juni te bewonderen. De bijzondere dieren zijn door het hele park te zien. Eén van de bouwwerken is een orka met jong. Het bouwwerk is gemaakt met 223.259 Bricks steentjes met een gewicht van ruim 1100 kilo en het duurde 550 uur om het bouwwerk te maken.

Bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes, het aantal bouwuren en het gewicht. Ook zit er een educatief randje aan deze bijzondere expositie, aangezien de bezoekers meer te weten komen over de diersoorten die normaal niet te zien zijn in het park.

Vergelijkbare berichten