Zinnenprikkelend Art Diner in Restaurant Elevé

Unieke event formule

“Tijdens het art diner kun je dus de schilderijen niet echt zien maar wordt je meegenomen in de inspiratie van de kunstenaars”, legt Algera uit. “Je kijkt dus als het ware in de gedachtegang van de kunstenaars. Dat doen we met behulp van films, live ondersteund door een pianist, een DJ en een lichteffecten show. De schilderijen zelf kun je na het diner in het echt bekijken tijdens het dance event live, in een speciaal voor dit moment gemaakte galerie die slechts 4 uur open blijft.”

Algera wil kunst op een andere manier onder de aandacht brengen. ”Er is niets mis met het kijken naar kunst dat aan de muur hangt, maar het beleven van de kunst en ook alle inspiratie die er toe heeft geleid is extra bijzonder.” Het is niet de eerste keer dat het kunstenaarsduo samenwerkt. Samen maakten ze dit voorjaar het schilderij ‘Gestrand’ (zie foto), voor een expositie in Sint Petersburg. Gabrielle is bekend van haar spraakmakende, verleidelijke, Friese dame, op het schilderij ‘Gestrand’ dat ze samen met Randolph Algera voor een expositie in St Petersburg maakte.


Sprekende karakters inspireren tot ontroerende portretten

Gabriëlle Westra is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Onlangs is de kunstenares uitgekozen tot één van de top tien afgestudeerden van de Klassieke Academie. Om haar opleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academie of Art in Florence. Niet lang na haar afstuderen werd haar werk opgenomen in het boek Realisme 2015/16. In het begin van 2016 maakte Westra haar beursdebuut op de Realisme beurs, de beurs voor hedendaagse figuratie. Met haar klassieke opleiding heeft Gabrielle een stevige technische achtergrond. Met die achtergrond en haar liefde voor ornamentiek geeft ze haar schilderijen een eigen toets. In haar schilderijen staat de mens centraal, met emoties en specifieke houdingen die haar verhaal vertellen. De onderwerpen die ze schildert zijn vaak haar belevenissen ervaringen of dingen waar ze zicht op dat moment mee bezig houdt. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt het verhaal. Bijzondere mensen die Gabriëlle ontmoet, kunnen ook zelf het onderwerp zijn. Sprekende karakters inspireerden tot veelal ontroerende portretten.

Winnaar Nationale Schildersvakprijs

Randolph Algera is onder andere bekend van zijn project aan de Clemenskerk in Ameland. Hij is de ontwerper van het gehele interieur.  De kunstenaar is duidelijk beïnvloed door de laat 19e eeuw en de vroeg 20e. Dit komt voort uit zijn werk als restaurator van historisch beschilderde binnenruimtes uit die periode. Toch zoekt hij als kunstenaar steeds naar een vernieuwing in de uitvoering. Zijn schilderstijl is een mix van impressionisme, realisme en fantasie. Hij speelt met perspectieven en met de wetten van de klassieke kunst. Hij werkt in grote mate vanuit zijn gevoel. Dat resulteert in sfeervolle schilderijen vol symboliek en mystiek, waarin de mens maar een kleine rol heeft in het grotere geheel. Zijn landschappen ontstaan vrijwel altijd uit de fantasie. Schetsen en foto’s ondersteunen Algera als hij werkt naar de natuur (model of voorwerpen). Om zichzelf als kunstenaar te ontwikkelen, studeerde Algera o.a. aan de Florence Academy of Art. In 2015 behaalde hij zijn master voor de klassieke schilderkunst aan de Klassieke Academie in Groningen en won de Prix de Norvège voor zijn schilderijen. Randolph is de eerste in Nederland, die èn Meester in de schildersambacht èn Meester in de Klassieke kunst is. Als restaurator won Randolph in 2013 de Nationale Schildersvakprijs voor het best gerestaureerde project in Nederland en tevens de eerste prijs voor restauratie en decoratie.


Meldt u nu aan

Kortom, het Zinnenprikkelend Art Diner in Restaurant Elevé op 28 oktober a.s. belooft een bijzondere happening te worden. Erbij zijn? Dat kan, door 99.50 per persoon over te maken op NL85 ABNA 0442 8077 16, onder vermelding van Het tweede Art-Diner. Verder dient men ook naam en adres in te vullen, zodat het ticket kan worden toegezonden. Algera: “De prijs is inclusief 7 drankjes en 3 gangen menu en kleine hapjes. Kortom geheel verzorgd. Daarnaast toegang tot het dance event en de tijdelijke galerie.”

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@art-Decor.nl of kijk dan op onderstaande websites en bekijk het korte filmpje.

www.art-decor.nl

www.gabriellewestra.com

www.eleve.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten