ate van der meer
Ate van der Meer Snakeware Internet en Marketing specialist

Ate van der Meer is Marketing specialist en medeoprichter van Snakeware, een technologie en web ontwikkelingsbedrijf met kantoren in Sneek, Amsterdam, Riga en New York. Ate denkt graag outside the box om creatieve oplossingen mogelijk te maken en is een zeer ervaren internet strateeg en communicatiespecialist, innovator en marketeer. Ate zijn bevindingen leest u met vaste regelmaat in OF magazine. Wilt u ook de andere columns van Ate lezen? Kijk dan op zijn eigen OF's specialisten forum.

Het is niet te geloven

Echt waar, het is niet te geloven! Er is een komeet op weg om ons zonnestelsel binnen te dringen. Deze kolos, ISON genaamd, raast met een snelheid van nagenoeg het licht op onze centrale ster, de zon, af om op basis van de massa van onze thuisster af te buigen, door te flitsen en rakelings langs de aarde te scheren. Deze enorme komeet zal zo rond november 2013 met een helderheid van tig keer het schijnsel van de volle maan nachten lang de hemel verlichten om vervolgens even plots te verdwijnen zoals hij kwam.

 

Nu we dit weten kunnen wij hier mooi op anticiperen, of niet soms? Mijn advies aan ondernemers en overheid is om de hele maand november in 2013 night light shopping te organiseren. Waarom? Ach simpel: Het blijft lekker lang licht, 24 uur om precies te zijn. Kunnen wij in één maand tijd mooi testen of de 24 /7-economie, en dan met name offline, ook echt werkt. Misschien luiden wij wel een nieuwe tijd in waardoor offline , -u weet wel die oude economie van stenen, papier en oude normen en waarden-, weer een rol van betekenis gaat spelen. En wie weet gaan online, clicks, shops en social media vanaf smartphone of tablet, een andere koers varen. Aan energiekosten zijn we in ieder geval niks extra’s kwijt, want met deze komeet zal behalve licht ook wel wat warmte vrijkomen, toch? Oude gloeilampen doen dat ten slotte ook! Ik schat dat het in november 2013 een graadje of 20 zal zijn: dag en nacht.

 

Er zijn slechts twee mitsen en maren rond de komst van deze komeet. Die wil ik u natuurlijk niet onthouden. De eerste mits is duidelijk. Dat is het feit dat de astronomen die deze komeet hebben ‘gevonden’ theoretische modellen hebben gehanteerd over baan, buiging en de vervolgrichting, met name onze kant op. ‘Maar’, hoor ik u denken, ‘dan kan hij of heel ver weg blijven!’ Jammer: geen 24 uur gratis licht en warmte in november 2013. Of hij kan juist heel dichtbij komen, lees: ‘we hebben nog 12 maanden om leuke dingen met elkaar te doen’.

 

De tweede mits is nog veel duidelijker, en betreft 21 december 2012. Ja, dit jaar nog! Ja helaas gooit deze datum, o zo nauwkeurig in het leven geroepen door de rekenwonders van de Maya’s zoveel eeuwen geleden, roet in het eten. Want op 21 december houdt een tijdperk op en daarmee is de tweede ‘maar’ een feit. Niet te geloven toch? Toch is het echt waar! Veel plezier met ondernemen. En vanuit een recent verleden geschreven aan iedereen die dit leest: een mooie afsluiting van 2012 gewenst en op naar een succesvol en vernieuwend 2013! En dat wij met elkaar in staat mogen zijn om zaken altijd van meerdere kanten te belichten.

Onze specialisten
Sandra Arkesteijn foto close up grijs
Sandra Arkesteijn
Arkesteijn
Marketing & strategie
Tine zw-wit
Tine van Knijff-van Hijum
Kijk op Uitgevers/OF
(Hoofd)redactie
foto Sicco
Sicco Huisman
Rabobank
Duurzaam ondernemen
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jan-Willem-Sietsma-Technaut
Jan Willem Sietsma
Technaut
Duurzaam ondernemen