Audiovisuele adviseur Rients Faber biedt maatwerk

Maatwerk bieden op het gebied van licht, geluid en beeld: dat is het doel van Rients Faber in Twijzel. ‘’En we zorgen er daarbij voor dat geavanceerde audiovisuele installaties zo gemakkelijk mogelijk te bedienen zijn”, aldus mede-eigenaar Martin Faber, die samen met Anouk Freie het bedrijf, dat dus de naam van zijn vader (oprichter) draagt, leidt.

Het werkveld van Rients Faber is heel breed. ‘’We installeren ingewikkelde licht-, geluid- en beeldinstallaties bij bedrijven, horeca, hotels, sporthallen, multifunctionele centra, maar ook in kerken en uitvaartcentra”, zegt Martin. “En de laatste twee jaar doen we steeds meer werk in de woonhuizenmarkt.”

Het eigen bedieningssysteem ‘Cenze’ zorgt ervoor dat de geavanceerde installaties die Rients Faber aanbrengt bij zowel bedrijven en particulieren gemakkelijk te bedienen zijn. ‘’Met de tablet of telefoon kan één persoon alles regelen: van het aanpassen van het volume en het instellen van de sfeerverlichting tot het automatisch in- en uitzoomen van camera’s. De gemakkelijke bediening van licht, geluid en beeld door middel van Cenze is in alle sectoren belangrijk. Zo kan een koster in de kerk of een beheerder in een sporthal alles via één bedieningssysteem op elkaar afstemmen, zonder dat er techneuten bij nodig zijn. We willen de bediening heel laagdrempelig maken, zodat jan en alleman er mee om kan gaan.”

Disco

Vader Rients Faber begon eind jaren zeventig met het installeren van discotheken, het leveren van drive-in shows en een bemiddelingsbureau voor dj’s. ‘’Zo is het allemaal begonnen”, vertelt Martin. “Maar ruim tien jaar later zakte de hele discotheek wereld in elkaar.”

De focus kwam daarna meer te liggen op de horeca, zo vertelt Faber verder over de geschiedenis van het bedrijf. ‘’We zijn in de loop der jaren veel breder gaan werken en zijn zo uitgegroeid tot onze huidige vorm, waarin we heel breed inzetbaar zijn bij dorpshuizen, sportaccommodaties, strandpaviljoenen, scholen en ga zo maar door.”

Complex

Het vereenvoudigen van de complexiteit van geavanceerde audiovisuele installaties zorgt dat het vak uitdagend  blijft, vindt Faber. ‘’We zorgen voor maatwerk en krijgen zo nu en dan nieuwe, gekke vragen binnen van klanten. Het is aan ons om passende oplossingen te vinden voor hun wensen. Dat geeft elke keer weer energie. We willen het beste voor onze klanten.”

De laatste jaren verkent Rients Faber de particuliere markt en richt zich steeds vaker op het inrichten van woonhuizen. ‘’Het is een hele andere markt en de wensen qua materialen en bedieningselementen liggen in een woonhuis heel anders. Voor het besturen van de hele woning hebben we de Cenze app ontwikkeld. Hiermee kan de bewoner het licht, geluid, beeld, de verwarming en camerabewaking eenvoudig bedienen. De app is uniek en stuurt zowel binnen als buiten het huis de installaties aan. Woonhuizen zijn een nieuwe markt en die willen we verder gaan verkennen de komende jaren.”

Samenwerking

Steeds vaker wordt er nauw samengewerkt met installateurs en architecten bij de verschillende projecten. ‘’Zo zijn we nu bezig met de pyramide bij de Grote Wielen nabij Leeuwarden. Het gebouw wordt helemaal verbouwd. Een aantal ondernemers wil het gebied, inclusief de jachthaven, weer een nieuwe impuls geven en daarbij hoort ook geavanceerde audiovisuele installaties voor het restaurant, de overige zalen en het terras. Een tevreden klant, daar doen we het voor!”

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden