Onderneemster Geesje Duursma mede initiatiefneemster Autisme Campus

De Campus

In het najaar van 2014 is het idee ontstaan om een leegstaande boerderij te verbouwen tot een campus voor kinderen die wel leerbaar zijn maar niet naar school gaan. Dit is een landelijk probleem. Op dit moment gaan er in Nederland circa 16.000 kinderen niet naar school. In Friesland komt dit totaal op bijna 300. Het gaat dan voornamelijk om kinderen met een vorm van autisme. Vooral voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en een normale tot hoge begaafdheid is het lastig om passend onderwijs te vinden. Vaak wordt deze groep door hun intelligentie overschat en hun autismeproblematiek onderschat. Op de campus kunnen deze kinderen en jongeren wonen, leren en werken.

Autisma Campus Friesland is een initiatief van Geesje Duursma

Stichting Autismecampus

Om de Campus daadwerkelijk gestalte te laten krijgen is er geld nodig. Onlangs ontvingen de initiatiefnemers Eelke en Geesje Duursma en Anke en Johan Timmermans een bedrag van maar liefst €5000,– via Zorgverzekeraar de Friesland in het kader van hun 200 jarig bestaan. Ook het dorp Garyp stelde een bijdrage van circa €6500,– voor de campus plannen ter beschikking. Fantastisch natuurlijk, aldus de immer enthousiaste en optimistische Geesje. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Door de initiatiefnemers is er een stichting opgericht om de exploitatie van de autismecampus rond te krijgen. Middels het verkrijgen van subsidies, het verhuren van het onroerend goed aan de diverse zorgpartijen/ bedrijven/ scholen/ en andere partners moet er een gezonde exploitatie ontstaan. Het doel is om zo spoedig mogelijk alles rond te krijgen zodat de eerste bewoners verwelkomd kunnen worden. Belangstellenden kunnen met ons in contact komen via de website van Autismecampus, aldus Geesje.

Wilt u geïnspireerd raken over het fantastische initiatief? Bekijk dan de TED talk van Geesje Duursma.

Delen via

Vergelijkbare berichten