De auto van; Marleen van Wieren

In wat voor auto rijd je?
Een Citroën C4 Cactus.

Een vrij uitgesproken keuze.

Nogal. Over dit model heeft iedereen een mening. Je vindt hem mooi of helemaal niet. Zelf vind ik hem hip en stoer. Een kek wagentje. Door de vlakken aan de zijkant valt hij erg op. Veel mensen blijven even kijken. En dat is nou precies de bedoeling! Wat je van de auto vindt maakt niet uit; het is vooral belangrijk dat hij opvalt. Binnenkort wordt mijn auto voorzien van bedrijfsreclame, waardoor hij nog meer zal opvallen. Dit model is dus een heel bewuste keuze.

Je ziet meer kekke leaseauto’s op de weg, zoals de Fiat 500 en de Mini Cooper. Waarom de Cactus?

Hij is veel gunstiger in de bijtelling, tot 1 januari van dit jaar bedroeg die 14 procent. Er was eind vorig jaar dan ook een ware run op de Cactus. Omdat ik hem ook privé gebruik en ik twee kleine kinderen heb, van zes en twee jaar, heb ik ook goed gekeken naar grootte en de veiligheid.

Rijdt hij ook fijn?

Zeker! Het is een vrij lichte auto en heeft een uitstekende wegligging. Daarnaast zijn er allerlei technische hulpmiddelen aan boord, waaronder parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Omdat ik in het centrum van Leeuwarden woon en het daar best krap kan zijn, zijn deze tools erg prettig. Verder is hij zuinig. Hiervoor had ik een Volvo V50, een oud beestje dat behoorlijk slurpte. Veel auto voor weinig dus.

Wanneer stapte je voor het eerst in de Cactus?

Nog niet zo lang geleden: november 2015. Toen was hij trouwens nog helemaal wit. Binnenkort komt er dus nog BabyPlanet-bestickering op. Die wordt door Jan Klaver, grafisch vormgever bij BabyPlanet, ontworpen.

Waar ga je de Cactus voor gebruiken?

Als online marketeer hoef ik niet dagelijks op pad; soms ga ik naar één van de vijf BabyPlanet-vestigingen in Noord-Nederland. Ik maak vooral woon-werkkilometers tussen Leeuwarden en mijn standplaats Drachten. Dit doe ik drie dagen per week. Verder ga ik hem zoveel mogelijk in Leeuwarden gebruiken. Hier heeft BabyPlanet op geen vestiging. De opvallende Cactus zal onze naamsbekendheid er vast goed doen.

Is autorijden een hobby?

Ik vind het inderdaad leuk en ontspannend. Ik doe er een half uurtje over om op mijn werk te komen. Heerlijk om dan eerst met een muziekje te ontspannen. Weer naar huis kan ik tijdens het rijden alle gedachten aan werk loslaten.

Hoe zijn jouw eerste ervaringen met de leasemaatschappij?

Wij hebben een contract afgesloten met Friesland Lease. Zij komen betrouwbaar over. Onze accountant had ook positieve ervaringen met Friesland Lease, dus het was geen lastige keuze. Begin januari kreeg ik per post een welkomstpakket met handige gadgets van ze, waaronder een ijskrabber. Die kon ik meteen gebruiken. Als marketeer valt deze actie bij mij zeker in de smaak. Zeer attent!

Deze rubriek komt mede tot stand door Friesland Lease uit Drachten.

Delen via

Vergelijkbare berichten