“Wafilin Systems markeert groei met aftrap verbouwing nieuw onderkomen”

Onlangs vond aftrap van de verbouwing van de nieuwe huisvesting van Wafilin Systems aan de Edisonstraat in Leeuwarden. Wafilin heeft besloten om te verhuizen naar een nieuw onderkomen om de groei ambities van het bedrijf te faciliteren. Het huidige kantoor op de WaterCampus in Leeuwarden biedt niet meer voldoende ruimte om de ambities van het bedrijf te realiseren. Het nieuwe pand biedt meer mogelijkheden om verder te ontwikkelen en de positie in de internationale markt te versterken. Deze nieuwe mijlpaal voor Wafilin Systems werd ingeluid met de start van de sloop van het oude kantoorgedeelte door wethouder van de gemeente Leeuwarden, Abel Reitsma.

Wafilin Systems heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, waardoor het kantoor in de Johannes de Doper Kerk en de opslag van het brede arsenaal aan mobiele proefinstallaties niet meer voldoen aan de behoeften van het bedrijf. Om verdere groei te kunnen voortzetten en de zichtbaarheid te vergroten, was Wafilin op zoek naar een eigen pand. Na een jaar van zoeken is er nu een geschikt onderkomen gevonden in nauwe samenwerking met de gemeente Leeuwarden en Jaap Hoekstra Vastgoed.

Nieuw onderkomen

“Met het project van Wafilin Systems werken we aan een unieke uitdaging: het transformeren van een verouderd industriepand tot een modern, functioneel gebouw. Door het hergebruiken van een bestaand pand en het moderniseren ervan, geven we het een nieuw leven en maken we het klaar voor de toekomst. Het is een uitdagend en inspirerend project waar we trots op zijn om aan te werken”, aldus Jaap Hoekstra over de plannen van het pand.

Het nieuwe pand biedt ruimte aan maar liefst 50 medewerkers en beschikt over een expeditie- en opslag ruimte van waaruit Wafilin, naast het leveren van membranen en gerelateerde producten, haar mobiele proefinstallaties kan onderhouden, voorbereiden en leveren aan klanten. Bovendien zal het bedrijf een eigen applicatiefaciliteit creëren om nieuwe membraan applicaties voor klanten te ontwikkelen. Met deze nieuwe huisvesting, komen alle diensten onder 1 dak en kan Wafilin haar groeiambities waarmaken en haar positie op de nationale en internationale markt versterken. Momenteel telt Wafilin ruim 25 medewerkers en is het bedrijf actief in de zuivel en voedingsmiddelen industrie.

Afsluiting 20 jaren vaste partner

Wafilin is in 2004 begonnen in de Hogeschool van Hall Larenstein en maakt sinds 2013 gebruik van de Johannes de Doper kerk. Het betekent een afsluiting van een periode van 20 jaar als partner en huurder van de WaterCampus. Het bedrijf blijft echter nadrukkelijk gevestigd in Leeuwarden vanwege haar netwerk en samenwerking met de kennisinstellingen en partners en vanwege het vestigingsklimaat van de gemeente Leeuwarden.

Voor Henk Schonewille is de verhuizing van Wafilin Systems naar een eigen pand de volgende stap in het realiseren van de ambitieuze plannen: “We zijn de afgelopen jaren enorm uit ons jasje gegroeid en zijn aanbeland in een fase waarin we onze kantoren in verzamelgebouw op de WaterCampus mogen inruilen voor een eigen pand. Onze nieuwe ruimte biedt ons niet alleen de mogelijkheid om ons bedrijf verder uit te breiden, maar ook om ons team te laten groeien en te versterken”.

Het bedrijf kijkt uit naar de verdere ontwikkeling in haar nieuwe onderkomen en hoopt de voortzetting van haar activiteiten na de zomer te kunnen uitvoeren vanuit het nieuwe kantoor in Leeuwarden.

Vergelijkbare berichten