AutomatiseringGids.nl nog beter afgestemd op behoefte IT-professional

Op de nieuwe website van AutomatiseringGids.nl is veel ruimte ingeruimd voor verhalen uit de IT-praktijk. De redactie brengt achtergronden, adviezen, praktijkervaringen, opiniestukken en video’s over actuele thema’s samen in dossiers. Een belangrijk onderscheid met de oude site is dat deze content uitsluitend toegankelijk is voor abonnees. Andere rubrieken zoals nieuws, vacatures, whitepapers en de agenda zijn nog wel voor iedereen toegankelijk.

Hippo CMS en Liquid Design

De basis van de website wordt gevormd door de laatste versie van Hippo CMS. Via dit Content Management System worden verschillende externe bronnen tot één geheel geïntegreerd, wat de redactie optimaal gebruiksgemak biedt bij het beheer van de website. De site is optimaal te benaderen, onafhankelijk via welke device dit gebeurt. Dankzij de toegepaste Liquid Design-techniek wordt de site automatisch aangepast aan de schermgrootte van computers, tablets en smartphones. De uitgekiende toepassing van Search Engine Optimization zorgt ervoor dat de site zeer goed scoort in zoekmachines. Dit wordt geïllustreerd door het feit dat Google de site heeft aangemerkt als zogenaamde highquality-site, waardoor onder meer ook de formulieren worden geïndexeerd.

‘Voor een IT-magazine als de AutomatiseringGids is innovatie cruciaal om hun boodschap op een goede manier uit te dragen. De migratie naar Hippo CMS heeft geresulteerd in een schaalbare website met een goede performance’, aldus Tjeerd Brenninkmeijer, marketing directeur Hippo.

Tevreden

Ted den Bieman, online uitgever AutomatiseringGids, vertelt uitermate blij te zijn met het resultaat: ‘Met deze nieuwe site hebben we een grote stap gezet op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. De technische performance is eveneens sterk verbeterd. En de van een nieuwe look & feel voorziene voorkant biedt de bezoekers een optimale mix van betaalde en gratis content.’ 

Delen via

Vergelijkbare berichten