Automobielbedrijf Jaarsma een passie voor de V8

De liefde voor auto’s is er met de paplepel ingegoten bij Harmen-Tom Jaarsma. Zijn vader, Pyt Jaarsma, startte in 1984 zijn eigen autobedrijf. De kleine Harmen-Tom stond op z’n twaalfde auto’s te poetsen. Een jaar later kon hij autorijden. “Keurig netjes op het bedrijfsterrein hoor.” Na zijn vwo ging hij naar de IVA Driebergen, de Business School voor de autobranche. Om daarna een Masteropleiding in management te volgen in Engeland. Toch leidde de weg daarna weer naar Hartwerd. “Mijn vader is nu nog directeur-eigenaar. Maar ik voel me medeondernemer.”

Pickup trucks

Toen in februari 2008 de BPM-regel veranderde, had dat ingrijpende gevolgen voor de markt. “De verkoop van nieuwe Amerikaanse auto’s is sindsdien enorm gekelderd. Voor nieuwe pickups op grijs kenteken is overigens nog wel een markt; we verkopen vooral nieuwe trucks van Ford USA, Dodge en Chevrolet.” Automobielbedrijf Jaarsma heeft altijd wel enkele tientallen occasions staan. Daaronder zijn overigens niet alleen ‘Amerikanen’. “We richten ons ook op Europese occasions. Maar het liefst zouden we altijd een stuk of twintig Mustangs, Camaro’s en Chargers voor de deur hebben staan. Daar ligt ons hart. Je moet dan vooral denken aan relatief jonge auto’s met weinig kilometers op de teller. Classic cars hebben we ook wel eens staan maar dat is niet zozeer onze core business.”

Bosch Car Service

Sinds begin 2016 heeft Automobielbedrijf Jaarsma zich aangesloten bij de Bosch Car Service formule. Binnen de autobranche geldt dit als een erkend kwaliteitslabel. Het bedrijf is in de regio Bolsward de enige Bosch Car Service garage. “Hiermee willen we ons verder profileren als hét adres voor onderhoud van en reparatie aan alle merken auto’s in de regio. De kwaliteit die wij leveren, kunnen we zo nog beter vermarkten en uitstralen. Bosch is een sterk merk waar wij van kunnen profiteren en aan kunnen bijdragen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten