Ayurveda; ‘de wetenschap van het leven’ in Yogacentrum Leeuwarden

Loop je ergens tegenaan in je leven? Fysiek of mentaal? Dan kan Ayurveda (spreek uit; Ajuurveda) wellicht een oplossing bieden. Op 5 en 6 oktober komt Ayurvedisch arts Amruta Ketan Athale uit India naar Yogacentrum Leeuwarden om consulten te houden. Ze is een arts die opgeleid is in zowel de Westerse –als Oosterse medische wetenschap. Omdat ze ook buiten India heeft gewoond en gewerkt, worden haar medische adviezen niet alleen vanuit Ayurvedisch perspectief, maar ook vanuit Westerse visie gegeven. Dit maakt haar gezondheidsaanbevelingen zeer praktisch en zijn dus ook door “ús Friezen” makkelijk uit te voeren.

Ayurveda is één van de drie medische wetenschappen die erkend worden door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze gezondheidsleer uit India wordt al duizenden jaren gepraktiseerd. Ayur betekent leven en Veda betekent wetenschap: ‘de wetenschap van het leven’. De basisprincipes zijn de drie lichaamstypes waaruit elk individu op zijn of haar eigen ‘samenstelling’ bestaat. Dit maakt ieder mens enig in zijn soort.

Yogacentrum Leeuwarden

Ayurveda kijkt dan ook vanuit die unieke situatie naar je lichaam. De aanbevelingen die gegeven worden zijn geen quick fix, maar een degelijke aanpak waarbij er naar de oorzaak gekeken wordt van het probleem en niet het symptoom. De adviezen kunnen bestaan uit verandering in leefritme en  voeding of het doen van yoga of gebruik van kruiden als medicijn. Recentelijk werd nog een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd dat het specerij kurkuma net zo effectief is als het Westerse medicijn omeprazol als maagzuurremmer. 

Interesse in een consult bij dr. Amruta of op zoek naar meer informatie, neem dan contact op met Mirjam van der Veen via info@yogacentrumleeuwarden.nl

Vergelijkbare berichten